Home Algemeen Algemeen Geschillencommissie Ambulancezorg ontvangt weinig klachten over ambulancehulpverlening

Geschillencommissie Ambulancezorg ontvangt weinig klachten over ambulancehulpverlening

726
0

De Landelijke Geschillencommissie Ambulancezorg heeft in 2017 slechts zeven klachten ontvangen. Dit blijkt uit het NIVEL rapport dat minister Bruins op 8 februari jl. aan de Tweede Kamer heeft aangeboden. Patiënten en anderen kunnen met een klacht over verleende ambulancezorg in eerste instantie terecht bij de klachtenfunctionaris van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV). Is de persoon die de klacht heeft ingediend niet tevreden over de uitkomst van de klachtbehandeling, dan kan de klacht worden neergelegd bij de Landelijke Geschillencommissie Ambulancezorg.

Zeven klachten

Voor de ambulancesector betekent dit concreet dat op de ruim 1,3 miljoen ambulance-inzetten, slechts zeven klachten ingediend zijn bij de geschillencommissie. Voor de gehele gezondheidszorg zijn 242 klachten geregistreerd.

Over de geschillencommissie

Alle 25 RAV’s zijn aangesloten bij de Landelijke Geschillencommissie Ambulancezorg die in 2017 is ingesteld, op grond van de verplichting vanuit de Wet Kwaliteit, klachten en geschillenzorg.

Download hier het volledige rapport

 

bron: AZN & rijksoverheid.nl

Vorig artikelZiek door de nachtdienst
Volgend artikelGrote steden laten zorglandschap qua ambulancezorg veranderen
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.