Home Algemeen Algemeen Germa: EasyFix PLUS vacuum mattress

Germa: EasyFix PLUS vacuum mattress

1138
0

Via het tipformulier hebben we een TIP ontvangen over een nieuw product wat aandacht verdient. Sinds de invoering van LPA8 wordt er binnen de Nederlandse Ambulancezorg meer gebruik gemaakt van de vacuümmatras. De Zweedse firma Germa heeft een soort vacuummatras ontwikkeld wat op meerdere vlakken uniek in zijn soort is.

Deze vacuümmatras die als productnaam EasyFix PLUS heeft meegekregen is gemaakt van vlamwerend PVC gecoat doek en is voorzien van verbeterde binnenzakken met compartimenten voor een betere verdeling van de korrels voor een comfortabele en stabiele immobilisatie.

De EasyFix PLUS heeft een uniek ontwerp dat meer steun van het hoofd, nek en rug bied zonder gebruik te moeten maken van een nekkraag. De bovenzijde van EasyFix PLUS heeft een versterkte basis voor betere inmobilisatie van de cervicale wervelkolom, hoofd, nek en bovenrug. De wrapper functie. De opbouw is gebaseerd op het X-spin princiepe en geeft duidelijke voordelen ten aanzien van de immobilisatie en comfort voor de patiënt.

Brancardmatras, vacuümmatras en evacuatiematras in één

De EasyFix PLUS kan gebruikt worden als vacuümmatras, maar ook als normale brancard matras en evacuatiematras. Door deze gecombineerde functies is ook het probleem van het opbergen van de vacuümmatras opgelost. Ook als de patiënt reeds op de matras ligt kan deze alsnog geinmobiliseerd worden met de vacuümmatras functie.

De matras is uitgerust met 5 handgrepen aan iedere kant. Het is eveneens uitgerust met vier riemen voorzien van een kleurcodering. Indien niet in gebruik, kunnen de riemen opgeborgen worden door gebruik te maken van de Fix Lock in de opening tussen de rij handgrepen en de matras.

Twee personen zijn in staat de matras over een kortere afstand te dragen en over een langere afstand kunnen extra draagriemen gebruikt worden. De matras kan aan de handgrepen of een bevestigde draagriem of touw over de grond getrokken worden.

In het geval dat er geen gebruik wordt van de stretcher matras voorziening, voorziet Germa in het unieke kenmerk, dat het mogelijk maakt om de matrassen op gemakkelijke wijze, tezamen met de pomp en reparatie kit, in een beschermzak op te bergen. Op deze manier neemt het geheel slechts weinig ruimte in.

Unieke specificaties

De EasyFix PLUS beschikt over unieke specificaties, met name het maximale patiënt gewicht (250 kg) waarmee de matras gebruikt kan worden is uniek bij dit soort producten.

Germa 1Germa 3bron: www.germa.se

 

Vorig artikelSamenwerking met Portaal voor Patiëntveiligheid
Volgend artikelNOOTGEVAL: Aanrijdend naar een reanimatie…
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.