Home Algemeen In de media Gennep krijgt ambulancepost

Gennep krijgt ambulancepost

784
0

Vanaf april 2014 krijgt de kop van Noord-Limburg (gemeenten Bergen (deels) – Gennep – Mook en Middelaar) een ambulancepost van AmbulanceZorg Limburg-Noord. Het gaat om een proef van 2 jaar in het kader van een herverdeling van ambulanceposten in Noord- en Midden-Limburg om de wettelijke norm van “95% binnen 15 minuten ter plaatse bij spoedgevallen” te kunnen halen.

Momenteel ligt dat percentage regionaal gezien op rond de 90% vanwege de grote uitgestrektheid van het gebied en de ligging van de Maas met slechts enkele mogelijkheden om deze over te steken. Dit is al een verbetering van 2% ten opzichte van twee jaar geleden.

Dekking ambulancezorg
Een speciaal aangeschaft softwareprogramma berekent momenteel voor AmbulanceZorg Limburg-Noord de beste verdeling van de ambulanceposten om aan de wettelijke norm te kunnen voldoen. Uitbreiding van het aantal posten betekent ook uitbreiding van personeel en met de werving en selectie is de organisatie inmiddels begonnen en duurt circa 1 jaar voordat een medewerker effectief kan worden ingezet. De ambulancezorg in de kop van Noord-Limburg wordt nu praktisch verzorgd door de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Brabant Midden/Noord West, de RAV Gelderland-Zuid en AmbulanceZorg Limburg-Noord. In goed overleg is tot deze proef besloten en de collega RAV-organisaties zullen altijd de aanvullende zorg leveren waardoor de ambulancezorg nu en straks is gedekt.

bron: ambulancezorgln.nl

Vorig artikelApeldoornse ambulances sneller beschikbaar door “groene golf”
Volgend artikelGHOR Midden- en West-Brabant test uitval elektriciteit