Home Algemeen Folder: Omgaan met agressie en geweld

Folder: Omgaan met agressie en geweld

873
0

Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s) ontwikkelen regionaal beleid op het gebied van agressie en geweld tegen ambulancehulpverleners.

RAV’s zijn zeer actief daar waar het gaat om de preventie van agressie en geweld. Zo maken RAV’s hierover afspraken in de eigen regio, treffen ze diverse maatregelen en zijn al veel hulpmiddelen ontwikkeld om agressie en geweld tegen ambulancehulpverleners terug te dringen.

Ambulancezorg Nederland (AZN) vindt het belangrijk dat RAV’s van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Dit was het vertrekpunt voor de ontwikkeling van de folder ‘Voorbeelden aanpak van agressie en geweld binnen de ambulancesector’. In deze folder komen vijf RAV’s aan het woord over de aanpak die zij hebben ontwikkeld om agressie en geweld terug te dringen.

bron: AZN

Vorig artikelVIPS onderzoek: “Kunnen we intuberen makkelijker maken”
Volgend artikelRepro een toevoeging op Dynamisch Ambulance Management?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.