Home Algemeen Folder Besteld Vervoer

Folder Besteld Vervoer

1615
0

RAV Hollands Midden heeft een folder ontwikkeld waarin deze dienst duidelijkheid wil scheppen over het aanvragen van een besteld vervoer. Deze folder richt zich met name op huisartsen, zorginstellingen en natuurlijk op specifiek ziekenhuizen. Er wordt in de folder omschreven onder welke criteria een besteld vervoer aangevraagd kan worden, inclusief twee voorbeelden wanneer niet (patiënt heeft onvoldoende kleding bij zich, patiënt heeft zelf geen eigen vervoer bijvoorbeeld). Er wordt ook verwezen naar de TWAZ artikel 5, lid 1 waarin staat dat de centralist van de MKA de ambulance-indicatie vast stelt. Ook wordt er buiten kantooruren een straal van 50 kilometer aangegeven waarbuiten in principe geen besteld vervoer mogelijk is.

Criteria die een aanvraag besteld vervoer rechtvaardigen, waar men dus aan tenminste 1 criteria moet voldoen:
– De patiënt moet liggend vervoerd worden
– Tijdens het vervoer is de bewaking van vitale functies noodzakelijk
– Tijdens het vervoer zijn interventies nodig
– Tijdens het vervoer is psychische begeleiding nodig

De folder heeft duidelijk tot doel de aanvragen voor besteld vervoer zó te organiseren dat er altijd voldoende ambulancecapaciteit beschikbaar is voor spoedeisende zorg. Iets wat natuurlijk logisch is, maar elders in Nederland niet overal adequaat wordt afgestemd.

Ambulanceblog.nl denkt dat veel diensten zich inhoudelijk herkennen in de materie en wil daarom deze duidelijke folder delen met de rest van Nederland.

Wil u teksten overnemen uit de folder dan adviseren wij u contact op te nemen met RAV Hollands Midden.

[wpdm_file id=100 title=”true” ]

 

 

Vorig artikelAmbulancezorg; de verschillen tussen Nederland en Duitsland
Volgend artikelAvA: aanbod 2015, post-initiële scholing
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.