Home Algemeen Algemeen Focus op ambulancezorg houden……

Focus op ambulancezorg houden……

1096
0

Het is een avond ergens in een dorp in het mooie zuid Europa, vijf minuten geleden hoorde ik hier een sirene, dit was voor mij de aanleiding op het onderstaande waarmee ik al weken in mijn hoofd rond loop op schrift te zetten.

Bijna drie weken ben ik nu niet actief aan het werk, ik heb vakantie, want als je iets ouder bent dan ga je vaak in het voor- of na seizoen op vakantie, zodat straks de jongere collega’s met schoolgaande kinderen ook met vakantie kunnen.

De bijna 20 jaar dat ik nu in de ambulancezorg werk is er veel veranderd, zo kwam de SOSA om de hoek er kwamen profchecks en verplichte scholingen. Dit alles om alleen maar de zorg voor patiënten beter te maken. Niet allen beter maar ook is ervoor gezorgd dat iedereen in Nederland dezelfde ambulancezorg krijgt.

Ik heb er werkelijk een broertje dood aan op welke manier er nu met ons wordt omgegaan. We trekken al flink wat jaren aan de bel, ik heb het dan over werkdruk, maar ook over de verdere harmonisatie van de ambulancezorg. Het maakt wel degelijk een verschil in welke regio je werkt en binnen verschillende regio’s bij welke werkgever.

Over CAO zaken mag ik het niet hebben hier op ambublog, maar ook dat is een heet hangijzer, werknemers dreigen de dupe te worden van het spel dat gespeeld wordt.

Het is moeilijk om zonder enige politieke belangen, of werkgeversbelangen te berichten over de ambulancezorg in Nederland, hoe het beter kan en beter moet. Er zitten te veel spreekwoordelijke kikkers in de kruiwagen welke allemaal in de kruiwagen gehouden moeten worden.

Let wel, er gebeuren ook heel veel goede dingen, bij de verschillende diensten worden diverse wielen meerdere malen per jaar opnieuw uitgevonden, ons kinderboek is een goed overgenomen kinderboek van een andere RAV met een eigen sausje eroverheen. Een dikke pluim om het zo te implementeren, want hier hebben zich veel collega’s over gebogen.

Ik ben trots op ons allemaal, alle collega’s in de operationele dienst die het telkens weer lukt elk vraagstuk op te lossen, elke hulpverlening te starten en in heel veel gevallen de diensten weer op weten te vullen, waarbij we soms het thuisfront wel eens vergeten.

Laten we de ambulancezorg echt éénheid geven, niet allen de kleding, niet alleen de kleur van de ambulances, maar ook de invulling van de scholingen, materialen en arbeidsvoorwaarden, alleen op die manier houden we de ambulancezorg aantrekkelijk voor de collega’s die er nu werken en de (mogelijk) nieuwe collega’s die in hun ooghoeken naar de ontwikkelingen in de ambulancezorg kijken……

Voor alle collega’s een fijne vakantieperiode.

Vorig artikelEen aanrijding met de ambulance
Volgend artikelWat mijn vak zo mooi en bijzonder maakt…..
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.