Home Algemeen Innovaties Flister: ambulance kondigt via de autoradio zijn komst aan

Flister: ambulance kondigt via de autoradio zijn komst aan

879
0

Wat is Flister
Flister is een zender die ingebouwd wordt in hulpverleningsvoertuigen. Bij het voeren van optische- en akoestische signalen zendt Flister op een afstand van 100 tot 300 meter een FM-signaal uit. Hiermee wordt het geluid van auto-radio’s binnen die afstand tijdelijk onderdrukt en ook CD/DVD- en mp3-spelers kunnen worden onderbroken. Op de desbetreffende radio’s kan iedere gewenste  boodschap worden uitgezonden, bijvoorbeeld het sirenesignaal. Daarnaast kan er op de radiodisplays een tekstboodschap worden weergegeven met informatie over het type hulp-verleningsvoertuig dat nadert.

Waarschuwingssysteem Flister eindelijk van start

Na jaren van gesteggel is het er dan eindelijk; Flister. Het systeem dat automobilisten waarschuwt voor ambulances. Het systeem werd maandagmiddag officieel in werking gesteld in het Groningse Marum. De drie noordelijke provincies hebben de primeur, want vooralsnog werkt het systeem alleen daar.

Vorig artikelSchepbrancard combi carrier II
Volgend artikelPatientveiligheidsprijs Ambulancezorg van AZN
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.