Home Algemeen FASTResponder Sternal IO Device

FASTResponder Sternal IO Device

2291
4

De afgelopen jaren is binnen de Nederlandse ambulancezorg de IO toegang “gewoon”geworden, waar deze eerst nog zeer terughoudend werd gebruikt is nu de IO toegang in diverse scenario’s denkbaar. Wanneer het niet mogelijk is om een normale intraveneuze toegang te krijgen. Dat betekend ook dat de frequentie in het gebruik is verhoogd. Enkele jaren geleden is binnen onze dienst de “botboor” geïntroduceerd met een uitgebreide training en een kennistoets en elk jaar komt deze na het afnemen van de voorbehouden handelingen weer naar voren.

Al meer dan eens heb ik enige terughoudendheid bemerkt bij de keus om een botboor te plaatsen. Ook de meest voor de hand liggende plaatsen om de botboor te plaatsen laten zich hier soms door weerhouden.

De afgelopen week sprak ik een collega en geheel toevallig kwam dit onderwerp ook naar voren, de collega die in de leuke omstandigheid is geweest om enkele dagen mee te lopen bij een Amerikaanse ambulancedienst wees mij dan ook op de onderstaande vinding die hij daar had gezien bij de equipment controle.

Een IO toegang waarbij de plaatsbepaling heel simpel en snel kan, die je kunt plaatsen met een enkele device die werkt zonder batterij of accu en die geheel gebruiksklaar is, inclucief fixatie.

Inmiddels heb ik een YouTube video gezien en ik moet zeggen, aldus mijn bescheiden mening dat het best de moeite waard is om die te bekijken, is dit dan weer zo’n product wat even simpel als innoverend is en veel gebruikersgemak met zich meedraagt?

Voor een uitgebreide kennismaking hebben we hier de trainingsvideo.

 

 

Vorig artikelAmbulancezorg in Noord Nederland komt met innovatieve oplossing
Volgend artikel“Code rood” extra inzet ambulancepersoneel
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

4 REACTIES

  1. De Fast Responder is te gebruiken in combinatie met de Lucas. Ik heb dit bij de fabrikant nagevraagd. Indien u dit wenst kunnen we u in contact brengen met een ambulancedienst die daarmee ervaring heeft. QRS is de dealer in Nederland. Als u mij een mail stuurt dan kan ik u meer informatie sturen over de Fast responder inclusief een video.

  2. Een apparaat wat al jaren bestaat, ver voor de komst vd Eazy io. Nadeel is de plaats wat bij reanimaties erg onhandig is qua massages, zeker met de automatische massage apparatuur. Daarnaast is de kans op het ongewild verplaatsen of stoten waardoor naald niet meer goed komt te zitten groot bij massage. Bij niet reanimatiesettings is de plek nog wel een drempel en niet de meest ideale plek bij een aanspreekbare patient. Het MMT Rotterdam heeft een jaar of 10 geleden een onderZoek gedaan naar de verschillende io devices. Er is een artikel over gepubliceerd door Hartholt, Visser en Thies. Daarbij had het sternum device niet de voorkeur. Maar wellicht is deze nieuwe uitvoering nogmaals het bekijken waard.

  3. De FASTresponder sternal IO device lijkt me erg handig en makkelijk in gebruik. Ik vraag me alleen af hoe de IO naald zich houdt als bijvoorbeeld een Lucas op het sternum masseert, omdat wij de IO naald het meest gebruiken in een reanimatie setting. Is daar iets over bekend?

Comments are closed.