Home Algemeen Algemeen Falck vanaf juni 2015 actief in de Nederlandse zorgsector

Falck vanaf juni 2015 actief in de Nederlandse zorgsector

2402
0

Op 1 juni 2015 start Falck met haar activiteiten gericht op de Nederlandse zorgsector. Er werden al trainingen aangeboden via de Academie voor Ambulancezorg (SAVER), maar vanaf 1 juni komt daar ook het uitzendbureau ‘Falck Staffing’ bij.

Falck Staffing richt zich specifiek op de inzet van professionals bij ambulancediensten en andere zorginstellingen. Daarvoor is het bedrijf de afgelopen maanden druk bezig met het werven van mensen voor de flexpool. Gemotiveerde en ervaren professionals die zich graag beschikbaar stellen om hun kennis en ervaring elders in te zetten en roosterproblemen op te lossen.

Hoewel dit in Nederland nieuwe activiteiten zijn voor Falck, is dat wereldwijd gezien heel anders. Falck is in 1906 opgericht in Denemarken als ambulance- en brandweerorganisatie. Inmiddels is het bedrijf actief op zes continenten en in meer dan 45 landen. Wereldwijd rijden er 2.200 ambulances rond, dat zijn er vijf keer zoveel als in heel Nederland.

Falck heeft een goede naam hoog te houden en dat vertaalt zich in de professionele wijze waarop invulling is gegeven aan deze dienstverlening, tegen scherpe tarieven.

Het bedrijf heeft een speciale ICT tool met app voor de smartphone of tablet, waarmee medewerkers hun beschikbaarheid en werkbriefjes digitaal kunnen doorgeven. Ook opdrachtgevers kunnen de aanvragen van diensten digitaal doen, evenals de verwerking van declaraties. Het software programma is zo ingericht, dat direct de ideale kandidaat kan worden gekozen op basis van functie, reisafstand, beschikbaarheid en bijvoorbeeld ervaring. Ook is het mogelijk om te selecteren op basis van specifieke wensen van opdrachtgevers of een eigen pool van vaste (voorkeurs-)medewerkers in te zetten.

Alle medewerkers, dus ook de flexmedewerkers kunnen gebruik maken van scholingsactiviteiten. Daarnaast toetst de Medisch Manager de vakbekwaamheid op het gebied van protocollenkennis en de uitvoering van risicovolle en voorbehouden handelingen.

Het werkt actief aan het terugdringen van fysieke belasting en de aanpak van agressie en geweld tegen zorg- en hulpverleners. Dit doen ze in scholingsprogramma’s, maar ook door de begeleiding van medewerkers en afspraken met andere partijen. Uniek is dat ze deze tools ook beschikbaar stellen aan ambulancediensten en andere zorginstellingen via trainingen en consultancy. Falck gelooft dat het helpen van mensen ook bestaat uit het delen van kennis en ervaring. Dat doet ze immers al meer dan 100 jaar, wereldwijd.

Vorig artikelTV Tip: Code: 1, de reddingshelikopter van Nieuw Zeeland
Volgend artikelAmbulancezorg 2.0 deel 1
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.