Home Algemeen Algemeen Extra geld voor opleiding ambulanceverpleegkundigen

Extra geld voor opleiding ambulanceverpleegkundigen

3190
2

Komend jaar is er 10 miljoen euro extra beschikbaar voor de opleiding van ambulanceverpleegkundigen. Met dit geld kunnen de regionale ambulancevoorzieningen (RAV) de schaarste in verpleegkundig personeel in de acute zorg aanpakken. Het ministerie verwacht dat hierover op korte termijn binnen de RAV’s en de verschillende Regionale Overleggen Acute Zorg concrete afspraken gemaakt worden. Het nu vrijgemaakte geld komt bovenop de 15,7 miljoen die minister Schippers eerder deze maand extra beschikbaar heeft gesteld om de beschikbaarheid en spreiding van ambulances te verbeteren.

Oplossing NZa
Eerder dit jaar lieten Ambulance Zorg Nederland (AZN) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) weten dat er meer geld nodig is om de opleidingen van nieuwe ambulancemedewerkers te bekostigen. Door vergrijzing, arbeidsmarktontwikkelingen, meer medewerkers in deeltijd en beleid rondom duurzame inzetbaarheid moet meer personeel worden opgeleid. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft nu met AZN en ZN een oplossing gevonden voor 2017 om voldoende nieuwe ambulanceverpleegkundigen of ambulancechauffeurs op te leiden. Het ministerie van VWS heeft daartoe tien miljoen euro extra beschikbaar gesteld. Dit staat in het bekostigingsbeleid voor de ambulancezorg 2017, dat de NZa maandag heeft vastgesteld.

Binnenkort meer informatie over het bekostigingsbeleid voor ambulancezorg dat de NZa heeft vastgesteld.

bron: rijksoverheid.nl

Vorig artikelVijftienminutennorm ambulances is slechts een politiek instrument
Volgend artikelNieuwe ambulancehelikopter RAV Fryslân op vliegbasis Leeuwarden
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

2 REACTIES

 1. Wat mij enorm stoort is dat dit allemaal argumenten waren tijdens de CAO-onderhandelingen. Maar toen werd dit weerlegt door de werkgevers. Nu de CAO een feit is, gaat men aan de alarmbel trekken. De overheid moet investeren terwijl de winstmakende zorgverzekeraars en private ambulancediensten buiten schot blijven. Die mogen vervolgens noh eens zelf beslissen wat ze met dit geld doen! En als personeel voel je je ook lekker serieus genomen…

 2. Benieuwd waar die verpleegkundigen gevonden gaan worden . Gezien de schaarste op de gezondheidszorg markt en de toekomstige behoeften van ziekenhuizen en thuiszorg in die zelfde groep.
  Vroeger was vooruitgang in loon een sterk punt , nu is de werkelijkheid dat je op de ambulance minder basis loon heb dan je collega in een instelling.
  Door de toename van werkdruk , zie AZN rapport over de oorzaken hiervan, zie ik mijn collega’s vroegtijdig het werkveld verlaten.
  Met mij zijn vele aan het rondkijken of wij niet ergens anders onze laatste 15 jaar kunnen gaan werken.
  Met dit werktempo en toename van het beroep op de Ambulancezorg zullen weinigen van ons de eindstreep gaan halen.
  Geld voor opleiding is noodzakelijk maar investeren in het huidige te zwaar belaste personeel ook.

Reacties zijn gesloten.