Home Algemeen Algemeen Even voorstellen Reggie Diets, gastredacteur ambulanceblog

Even voorstellen Reggie Diets, gastredacteur ambulanceblog

2705
0

Mijn verpleegkundige opleiding heb ik gevolgd in Amersfoort, waarna ik mijn verpleegkundige specialisatie heb gedaan o.a in het academisch ziekenhuis van de vrije universiteit van Amsterdam en het academisch ziekenhuis Utrecht. Ruim 15 jaar heb ik in repressieve dienst gewerkt bij de GG&GD Utrecht, nu RAVU. Tijdens deze periode heb ik in deeltijd, onderwijskunde gestudeerd aan de universiteit van Maastricht. Op dit moment ben ik werkzaam bij een middel grote ambulanceorganisatie in het land als Regionaal Opleidingscoördinator & Officier van Dienst Geneeskundig. Naast deze functie heb ik sinds 1997 een aanstelling als docent-onderzoeker aan de faculteit geneeskunde van het universitair Medisch Centrum Utrecht.

Ik ben ruim 16 jaar getrouwd met Nicolette, zij is van huis uit ook ambulance & meldkamerverpleegkundige. Inmiddels is zij na haar studie tot Physician Assistant, werkzaam binnen de afdeling medisch management van een ambulanceorganisatie. Samen met onze hond Elske en twee katten Boudewijn en Floris wonen wij op de Veluwe.

Ik schrijf mijn onderwerpen op persoonlijke titel!!

Mijn loopbaan

Na mijn middelbare school ben ik in 1978, in het St. Elisabeth ziekenhuis in Amersfoort begonnen aan de opleiding tot verpleegkundige A, vervolgens mijn verpleegkundige B opleiding gedaan in het psychiatrisch ziekenhuis Zon & Schild, en de HBO-V aan de toenmalige Hogeschool in Leusden, nu Hogeschool v Utrecht. De verpleegkundige specialisaties intensive care en anesthesie in Utrecht en Amsterdam. In Amersfoort heb ik hierna ruim 5 jaar gewerkt op de afdeling spoedeisende hulp.

In 1990, ben ik begonnen bij de ambulancedienst van de GG&GD in Utrecht. In die tijd was de ambulanceopleiding ondergebracht bij de SOSA, Stichting Opleiding en Scholing ten behoeve van het Ambulancevervoer. Hiervoor ontving ik op 29 juni 1990 het diploma ambulanceverpleegkundige onder nummer 1302.

Ruim 15 jaar heb in repressieve dienst gewerkt, 10 jaar in Utrecht en 5 jaar bij de Ambulancedienst van de GG&GD west Veluwe vallei. Tijdens mijn dienstverband in Utrecht heb ik in deeltijd onderwijskunde gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Bij de Ambulancedienst van de GG&GD west Veluwe vallei, heb ik in deeltijd gewerkt als Ambulanceverpleegkundige en opleidingscoördinator. Sinds de regionalisatie in 2000 ben ik werkzaam als Regionaal Opleidingscoördinator en Officier van Dienst Geneeskundig.

Omdat ik onderwijs en onderzoek interessant en boeiend vindt, geef ik sinds 1999 nog steeds les aan studenten geneeskunde, de verpleegkundige specialisatie opleiding en aan de huisartsenopleiding.

Vanuit mijn functie als regionaal opleidingscoördinator zit ik in een aantal landelijke project en stuurgroepen, binnen het domein van de ambulancezorg.

Vanuit deze achtergrond en ervaring, zal ik regelmatig een actueel onderwerp plaatsen op ambulanceblog. Suggesties, op of aanmerkingen zijn uiteraard van harte welkom.

Het eerste onderwerp waarover ik iets zal gaan publiceren is “stages binnen de ambulancezorg“.

Ik wens jullie veel leesplezier.

Reggie Diets

Vorig artikelVoortgangsrapportage leidraad GGB en systeemtest GGB d.d. 22 juni 2015
Volgend artikelGemeenschappelijke reactie veiligheidsberaad op conceptdocumenten LMO
Reggie Diets
Ik ben werkzaam bij een middel grote ambulanceorganisatie in het land als Regionaal Opleidingscoördinator Ambulancezorg en als Officier van Dienst Geneeskundig en Algemeen Commandant Geneeskundig zorg bij de GHOR. Naast deze functie heb ik sinds 1997 een aanstelling als docent-onderzoeker bij de faculteit geneeskunde van het universitair medisch centrum Utrecht.