Home Algemeen Algemeen Escape-Mattress zorgt voor minder Rautek til momenten

Escape-Mattress zorgt voor minder Rautek til momenten

1078
1

Via een TIP zijn we gewezen op een naar ons idee innovativiteit binnen de ambulancezorg als het gaat om arbo en ergo.

Deze matras wordt als normale brancard matras gebruikt maar is tot veel meer in staat. Onze tipgever laat weten dat de ambulancediensten RAV IJsselland en Ambulance Oost naar tevredenheid met deze matras aan het inventaris hebben toegevoegd. In combinatie met de power-load brancard een goede verbetering.

De Escape-Mattress Brancard vervangt de standaard matras op een ambulancebrancard of kan gebruikt worden als sleep- of evacuatiematras.

De standaard matras van een ambulancebrancard wordt vervangen door deze Escape-Mattress® Brancard die een dubbele functie heeft en die vervaardigd is uit hoogwaardige materialen. Zonder extra opbergruimte is er nu altijd in een handomdraai een evacuatiematras voorhanden. De ambulancemedewerkers kunnen met een Escape-Mattress® Brancard nu ook op moeilijke plaatsen komen daar waar door obstakels de inzet van een gewone brancard niet mogelijk is (bijvoorbeeld door aanwezigheid van trappen, grindpaden of andere obstakels).

De Escape-Mattress® Brancard is uitgebreid getest door ambulancediensten en aangepast aan de eisen van de professionele hulpverlener. De matras wordt op maat gemaakt voor de gangbare merken brancards.

De Escape-Mattress® model Brancard is gevuld met schuim op basis van het Ultra-Fresh-protectiesysteem. Dit systeem is zeer doeltreffend in de bestrijding van een groot spectrum bacteriën en schimmels, inclusief de MRSA-bacterie (beter bekend als de ziekenhuisbacterie). Als gevolg van de actieve bestanddelen werkt het systeem ook tegen huisstofmijt. Het protectschuim is gecertificeerd volgens de normen LGA Schadstoffgeprüft.

De Escape-Mattress® is samengesteld uit hoogwaardige materialen die bloed-, urine-, zuur- en loogbestendig zijn.

De onderzijde van de matras is voorzien van een slijtvaste laag zodat de matras probleemloos over de grond gesleept kan worden.

Overige informatie

  • 4 handgrepen aan iedere lange zijde
  • 2 verstelbare sleepbanden
  • Hoofdsteun voor bevestiging op brancard of direct op de Escape-Mattress®
  • Verstelbare hoofdband

Bescherming voor de patiënt

  • 2 body flaps voor fixatie
  • Doorluspunten voor de veiligheidsgordel van de brancard
  • Voetenzak

bron: escape-mobility.nl

Vorig artikelZuster, ik wil echt niet meer naar het ziekenhuis…..
Volgend artikel170.000 burgerhulpverleners kunnen nooit de belofte waarmaken!
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

  1. Wij gebruiken deze matras al een aantal jaren en kan erg nuttig zijn om patiente te verplaatsen. Een punt van aandacht is wel dat bij het verplaatsen van een patiënt over een trap met een draai, de matras soms de neiging heeft om te gaan kantelen. Soms is dit op te vangen door de patiënt met schepbrancard op de matras te leggen, maar bij nauwe trappen en scherpe draaiingen lukt dit niet altijd.

Reacties zijn gesloten.