Home Algemeen Algemeen Enquête ambulancekleding

Enquête ambulancekleding

1471
0

Vanuit AZN hebben we de volgende nieuwsupdate ontvangen, in deze update informatie over het te lopen traject, daarnaast wordt er aangegeven dat de enquête deze maand beschikbaar zal komen. We houden jullie via ambulanceblog op de hoogte over het traject “ambulancekleding” klik voor eerder gepubliceerde items over ambulancekleding hier.

————

Onlangs is de Klankbordgroep Kleding Ambulancezorg geformeerd. We zijn blij dat we kunnen meedelen dat elke regio in de klankbordgroep vertegenwoordigd is! Vanuit het project kunnen sparren met een representatieve klankbordgroep is belangrijk, omdat de nieuwe ambulancekleding bestemd is voor ‘het hele land’.

Klankbordgroep beoordeelt concept-enquête
Onderzoeksbureau Newcom Research heeft de opdracht gekregen om de landelijke kleding-enquête uit te voeren onder alle RAV’s. Het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) heeft de concept-enquête ontwikkeld, waarbij zij onder meer gebruik hebben gemaakt van de waardevolle input van Ambulanceblog en UMCG Ambulancezorg. Momenteel buigt de klankbordgroep zich over de inhoud van de concept-enquête. Zo toetsen zij bijvoorbeeld of belangrijke aspecten als veiligheid, uitstraling, comfort etcetera voldoende aan bod komen in de enquêtevragen. De klankbordgroep geeft haar feedback door aan het IFV, waarna de enquête definitief gemaakt zal worden.

Afname enquête: mei
Zoals je wellicht weet stond de afname van de landelijke enquête gepland voor de maand april. We hebben de vrijheid genomen meer tijd te steken in de ontwikkeling van de enquête. De landelijke enquête is immers het belangrijkste middel om ieders wensen op te kunnen halen. Een goed begin is het halve werk! We verwachten dat de enquête in de derde week van mei kan worden uitgezet onder de Regionale Ambulance Voorzieningen. De hyperlink naar de enquête wordt tegen die tijd verstuurd aan de P&O-functionarissen en aan de communicatieadviseurs. De RAV’s bepalen zelf hoe zij de hyperlink onder hun medewerkers verspreiden.

Inspiratie
Onlangs heb je wellicht de zogenaamde ‘inspiratie-illustratie’ al voorbij zien komen. Met deze illustratie willen we je alvast informeren en inspireren over de verschillende aspecten die bij het nieuwe kledingontwerp komen kijken. Als je wilt kun je deze illustratie (nogmaals) bekijken en in je achterhoofd houden tijdens het invullen van de enquête.

Stuurgroep, projectgroep en facilitair managers
Tot slot laten we je langs deze weg weten dat ook de stuurgroep en projectgroep geformeerd zijn. Op de website van AZN lees je hier meer over. Vanzelfsprekend is binnen dit traject ook een belangrijke rol weggelegd voor de kennisgroep Facilitair Managers, zij zullen actief worden betrokken.

 

Vorig artikelRAV Gooi en Vechtstreek proef met luchthoorn geslaagd
Volgend artikelSecundaire striping “ambulance” voertuigen
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.