Home Algemeen Algemeen Eerste GGB voertuig afgeleverd

Eerste GGB voertuig afgeleverd

3703
0

Deze week is door Visser Leeuwarden het eerste voertuig ten behoeve van de grootschalige geneeskundige bijstand, afgekort GGB afgeleverd.

Het voertuig op basis van een Mercedes Sprinter 316 (366), 163 PK uitgerust met een dubbele cabine. Het voertuig is voorbereid voor C 2000/AVL, waarbij de individuele RAV de eigen inbouw voor zich neemt. Zoals eerder genoemd zal de bezetting van het voertuig bestaan uit twee ambulancechauffeurs en vier ambulanceverpleegkundigen.

De 38 calamiteitenvoertuigen worden conform huidige spreiding GNK-C geplaatst en dienen voor de behandeling van T1 en T2 slachtoffers bij een grootschalig incident.

Door middel van opschalingscodes 10-50 wordt er door de centralist standaard een vast inzetvoorstel uitgevoerd.  Een incident waarbij het aantal slachtoffers tussen 10 en 20 personen wordt geschat betekend al direct opschaling met onder andere het GGB.

Binnenkort komen we terug op de opschaling en de inzetcriteria van het GGB.

IMG_20150512_164551

IMG_20150512_164556 IMG_20150512_164553

GGB2 Visser

bron foto’s: Visser Leeuwarden

Vorig artikelStartschot voor netcentrisch werken in het geneeskundig netwerk
Volgend artikelAmbulanz Mobile: Crashtest met Delfis Europa
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.