Home Algemeen Innovaties EASY PULSE; Efficiënte en compacte CPR device

EASY PULSE; Efficiënte en compacte CPR device

2207
0

De EASY PULSE van SCHILLER is de nieuwe stap in de verbetering van kwaliteit van thoraxcompressies dit hebben ze gerealiseerd met de lancering van dit kleine mechanische hartmassage apparaat.

Het uitvoeren van handmatige goede thoraxcompressies gedurende lange tijd is bijna onmogelijk. Niet alleen is het fysiek veeleisend, maar ook is er dan geen tijd om bijvoorbeeld medicijnen voor te bereiden of om op transport te gaan. Schiller’s EASY PULSE is de oplossing voor een meer doeltreffende reanimatie: dit draagbare, standalone apparaat levert hartmassage met een constante snelheid en diepte. Het is direct bevestigd op het bovenlichaam van de patiënt en kan dus worden gebruikt in elke situatie, ongeacht de omgevingsomstandigheden. De EASY PULSE is zo’n eenvoudig apparaat dat een persoon er mee kan werken. Zijn grootte en gewicht zijn ongeëvenaard: de EASY PULSE weegt minder dan 3,5 kg.

  • Werelds kleinste en lichtste elektrisch aangedreven reanimatie-apparaat
  • Constant hoge kwaliteit tijdens hartmassage: regelmatige frequentie en druk, dat is onmogelijk te bereiken met handmatige hartmassage
  • Mogelijkheid van 30:2 compressie – ventilatie cyclus
  • Dankzij slider en gesp systeem, kan een persoon eenvoudig bevestigen en bedienen van het apparaat
  • Verwisselbare batterij met oplaadaanduiding
  • 45 minuten van de autonome werking (met een enkele accu)
  • Externe DC-ingang
  • USB-aansluiting

Het apparaat is door ons nog niet gezien op de Nederlandse markt, maar zou er gezien de bovenstaande specificaties prima tussen passen.

SCHILLER’s EASY PULSE SCHILLER’s EASY PULSE 2

 

Vorig artikelReportage: ADAC Luftrettung in Duitsland, Nederland en Oostenrijk
Volgend artikelBrancherichtlijn, dringende taak en A1, A2 en B urgentie
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.