Home Algemeen Algemeen E-module Terrorismegevolg bestrijding Witte kolom

E-module Terrorismegevolg bestrijding Witte kolom

582
0

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) stelt de e-module Terrorismegevolg bestrijding Witte kolom gratis beschikbaar.

De module over optreden bij een terroristisch incident bestaat uit twee delen: Mindset en Handelingsperspectief. In het eerste deel gaan we in op de mindset die voor jou als ambulancehulpverlener belangrijk is bij dit soort incidenten. In het tweede deel gaan we in op wat jouw handelingsperspectief als ambulancehulpverlener is.

De focus in deze module ligt op de ambulance, dit kan elke ambulance zijn die toevallig na melding als eerste aanwezig is. Wanneer het gaat om TGB of een incident met extreem geweld gelden er deels andere afspraken voor wat betreft de hulpverlening. Natuurlijk is te hopen dat je de kennis uit deze module nooit hoeft in te zetten, maar dit zorgt er wel voor dat je in ieder geval goed voorbereid bent.

Via deze link kun je inloggen op de elo van het IFV om de module te starten.

Vorig artikelOnderzoek: De rol van triagesystemen bij de recente toename van spoedinzetten
Volgend artikelDe nieuwe EasyFix Plus-vacuümmatras nader bekeken.
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.