Home Algemeen In de media Duits traumacentrum in Nederland

Duits traumacentrum in Nederland

1552
0

Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede kan de komende drie jaar als gecertificeerd Duits traumacentrum rekenen op Duitse patiënten die door de ADAC helikopters en diverse Duitse ambulancediensten worden aangeboden.

Het MST in Enschede is door de ligging en het specialisme voor de Duitse hulpverleners  geschikt bevonden voor de opvang van ernstig gewonde patiënten.

De Duitse keuringsinstantie DGU heeft het ziekenhuis doorgelicht en aangegeven dat het MST voor de komende drie jaar voldoet aan de Duitse standaarden voor traumazorg. Op 10 juni 2010 was het MST al het eerste Nederlandse traumacentrum dat aangesloten was bij het Traumanetzwerk NordWest, een samenwerkingsverband van meer dan 45 ziekenhuizen uit Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen.

Met de aansluiting van het eerste Nederlandse bovenregionale traumacentrum bij het Duits traumanetwerk, Traumanetzwerk NordWest gaan de slagbomen voor samenwerking tussen Nederlandse en Duitse zorgverleners in het EUREGIO gebied wagenwijd open. Een grote winst voor de patiënt.

Er wordt op verschillende vlakken samengewerkt op het gebied van acute traumazorg in het Duits-Nederlandse grensgebied. Zo bestrijkt de Duitse helikopter uit Rheine het EUREGIO gebied en werken ambulancediensten al geruime tijd grensoverschrijdend samen.

bron: acutezorgeuregio.nl

Vorig artikelCoaching tijdens een reanimatie
Volgend artikelMulti-intake op de gemeenschappelijke meldkamer; De verwarring over expertise voor de intake en voor de uitgifte