Home Algemeen Algemeen Dronten: Nieuwe opstelplek voor betere spreiding ambulances

Dronten: Nieuwe opstelplek voor betere spreiding ambulances

561
0
Om de aanrijtijden voor ambulances in Dronten te verbeteren, komt er volgend jaar een nieuwe opstelplek voor ambulances tussen Lelystad en Dronten. De opstelplaats staat gepland op de kruising van de Dronterweg en de Swifterringweg.

Volgens de GGD wordt de plek niet standaard bemenst, maar krijgt deze een rol in het spreiden van beschikbare ambulances. In de praktijk betekent dit dat er een ambulance wordt neergezet wanneer dat vanwege de inzet van ambulances op andere plekken nodig is.

Eerder deze maand werd bekend dat tien procent van de ambulances in Dronten niet binnen een kwartier op de plek van een melding is. Dit was reden voor de gemeente om de GGD en het ministerie van VWS om oplossingen te vragen.

De aanleg van de nieuwe opstelplek wordt gecombineerd met de aanleg van een rotonde op de plek van de huidige kruising.

Vorig artikelRAVU gaat snel extra ambulancepersoneel opleiden om aanrijtijden te verbeteren
Volgend artikelLandelijk onderzoek patiëntervaringen ambulancezorg.
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.