Home Algemeen In de media Doe mee aan het onderzoek sociale media bij noodsituaties

Doe mee aan het onderzoek sociale media bij noodsituaties

570
0

Wat zijn de verwachtingen van burgers over het gebruik van sociale media in noodsituaties en het gebruik ervan door de hulpverleningsdiensten? Het onderzoek maakt dit meer inzichtelijk en draait om de vraag: ‘Maakt u gebruik van sociale media bij noodsituaties (incidenten, rampen en crises) en wat verwacht u van het gebruik van sociale media door de hulpdiensten?’.

In 2012 zijn VDMMP en Menno van Duin, lector Crisisbeheersing bij het IFV en de Politieacademie, een onderzoek gestart naar het gebruik van sociale media door burgers bij rampen en crises en de verwachtingen van burgers bij het gebruik van sociale media door de hulpdiensten.

Ze vervolgen ook in 2013 dit onderzoek om nog meer inzicht te krijgen, ze volgen wij de lijn van het Amerikaanse Rode Kruis dat ook jaarlijks onderzoek uitvoert om ontwikkelingen en verwachtingen ten aanzien van sociale media en crises te kunnen inventariseren.

Iedereen die ouder dan 12 jaar is en in Nederland woont, kan de vragenlijst invullen, klik hiervoor op de onderstaande link.

vragenlijst Onderzoek sociale media bij noodsituaties 2013

Heb je vragen over de vragenlijst of het onderzoek kunt u mailen naar: onderzoek@vdmmp.nl

bron: nifv.nl

Vorig artikelAmbulance ontsmetten met één druk op de knop
Volgend artikelWat is project SIS; slachtofferregistratie is het informeren van verwanten