Home Algemeen Nieuwe producten Defibrillator-/pacemaker module SLIM voor corpuls3

Defibrillator-/pacemaker module SLIM voor corpuls3

1265
0

Nieuwe defibrillator / pacemaker module SLIM vermindert het gewicht en de grootte van de corpuls ³ en verhoogt de flexibiliteit en ergonomie.

Onlangs heeft GS Elektromedizinische Geräte G. Stemple GmbH  de nieuwe, lichtere en handigere Defibrillator-/Pacemakermodule SLIM geïntroduceerd voor het zeer succesvolle en innovatieve modulaire Defibrillator-/ Patiëntmonitoringsysteem  corpuls3.

Sinds de lancering in 2007 heeft het Defibrillator-/Patiëntmonitoringsysteem Corpuls3  indruk gemaakt met zijn revolutionaire modulaire  concept. Met een simpele handeling kunnen de drie modules, de monitor,patiëntbox en defibrillator/pacemaker unit,  afhankelijk van de omstandigheden en het gebruik, van elkaar gescheiden worden en vervolgens veilig met elkaar communiceren via draadloze radiotechnologie. Corpuls3 systemen worden dagelijks in meer dan 50 landen bij levensreddende operaties ingezet.

De nieuwe defibrillator / pacemaker module SLIM is nu voor de corpuls3 beschikbaar. Deze kleine en lichte module, het gewicht van het totale systeem wordt gereduceerd tot 6,3 kg (basis configuratie), biedt daarmee een ander pluspunt in ergonomie en flexibiliteit in het gebruik. “De Defibrillator-/Pacemakermodule SLIM is volledig compatibel met de systemen die al in gebruik zijn”, legt Dipl.-Ing. Klaus Stemple (directeur R & D / productie)uit, “Dat betekent dat ook reeds in gebruik zijnde corpuls3 systemen op elk gewenst moment kunnen worden uitgerust met de nieuwe SLIM-module. Met onze Life-time-care filosofie, bieden wij gedurende de levensduur continue  upgrade mogelijkheid voor de Corpuls ® -apparaten. ”

In dagelijks gebruik,  bieden de vooraf aangesloten elektroden van Defibrillator-/Pacemakermodule SLIM ondersteuning aan een snelle diagnose en behandeling van patiënten. Het beproefde modulaire systeem maakt het mogelijk continue monitoring te bieden, vanaf de plek des onheils tot aan de kliniek. Maximaal zes curves en alle vitale parameters,  optimaal voor patiëntbewaking,  worden duidelijk weergegeven op het 8.4 “grote scherm met configureerbare lay-out.

De 10,6 cm brede printer zorgt voor een goede lees-en meetbare real-time print van maximaal zes curves.
Dankzij intelligent power management met 3 batterijen, een in elke module, wordt zorggedragen voor de hoogste betrouwbaarheid, juist  in kritieke situaties. De corpuls3 voldoet ook aan de strenge eisen van de IP55-norm en kan zelfs onder ongunstige weers-en milieu-omstandigheden (-20 ° C – +55 ° C) veilig worden gebruikt.

Dr. Christian Klimmer (Director Sales & Marketing / Financiën) is ervan overtuigd dat de nieuwe SLIM Defibrillator-/pacemakermodule aan de eisen van de klant voldoet: “Het apparaatconcept van corpuls3 is uniek en heeft zich de afgelopen jaren bewezen in verschillende gebieden van toepassing. Met de nieuwe SLIM Defimodule bieden wij nu een van de lichtste op de Defibrillator-/Patiëntmonitoring systeem markt,  die daarnaast met de  modulariteit ook grote ergonomische voordelen met zich meebrengt. De overweldigende feedback van de klant over de SLIM-module bevestigt dat we met ons streven naar innovatieve technologie in combinatie met een hoge flexibiliteit en ergonomie voor de gebruikers,  de goede weg zijn ingeslagen met de corpuls3 ”

corpuls2

bron: corpuls.nl

Vorig artikelTV Tip: HEMS London – Medic One
Volgend artikelAmbulancepost Brunssum mogelijk van de baan