Home Algemeen Algemeen “De keten van samenwerking” Wie komen wij op straat tegen?

“De keten van samenwerking” Wie komen wij op straat tegen?

805
0

Dit is een van de onderwerpen die op het komende MMT congres aan de orde komt. Vanuit de RAV zal ik een toelichting proberen te geven op deze vraag.

Op een acute hulp of zorg vraag , eindigt de verpleegkundig centralist van de meldkamer vaak met de woorden ” hulp is onderweg” Maar WIE komen er naast ambulance, brandweer en eventueel politie nog meer ter plaatse?

Bij ongevallen en andere acute situaties zie je tegenwoordig naast de professionele diensten ook steeds meer andere hulpverleners die ter plaatse zijn. Het zijn vaak burgers die ook hulp hulp willen aanbieden, en daar is niets mis mee. Maar ook bij de professionele diensten zijn er steeds meer verschillende zorgverleners, denk daarbij o.a aan, de rapid responder, al dan niet een personen voertuig of op de motor, in sommige steden zelfs op de fiets. Verpleegkundig specialisten acute zorg en Physician assistants in de vorm van “rapid responder” doen in een aantal RAV-en hun intrede. Inmiddels is het MMT als aanvulling op de huidige ambulancezorg bij een ieder bekend. Hun meerwaarde en wijze van samenwerking heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Op deze en andere vragen vragen zal ik tijdens dit jaarlijks congres een antwoord proberen te geven.
Maar ook andere interessante onderwerpen, is zeker een bezoek aan dit congres waard.

Ik hoop velen van u hier te mogen ontmoeten.
Volgende week weer een actueel artikel van mij op ambulanceblog!