Home Algemeen In de media Columnist Eric Alink op pad met (RAV) Brabant Midden-West-Noord

Columnist Eric Alink op pad met (RAV) Brabant Midden-West-Noord

1035
0

Woensdag 16 oktober en woensdag 30 oktober verschenen de twee columns van Erik Alink in het Brabants Dagblad Den Bosch over de (RAV) Brabant Midden-West-Noord. Erik ging zeven uur op pad met onze ambulancechauffeur Sander en verpleegkundige Miranda..

Au (deel 1)

Sander kan goed tegen bloed. Zijn ouders grepen vrijwel dagelijks bijl of mes. Vaak spatte het tegen de tegels omhoog. Zij hadden delicatessenzaak Tecklenburg in de Visstraat, ook voor al uw wild.

Tam is Sander nooit geworden. Hij houdt van feest, borrel en sigaretje. Maar vooral van zijn werk. Al zeventien jaar is hij chauffeur en medisch assistent op de ambulance. Zijn vaste wagennummer is 111. Ook buiten carnaval. Ongevallen? Zelf nooit gehad. Afkloppen, op spalkhout.

Lees de volledige column>

Au (slot)

De goden? Ambulancechauffeur Sander zal ze niet meer verzoeken. Op 16 oktober trompetterde deze stadskroniek: ‘Al zeventien jaar rijdt Sander veilig. Afkloppen. Op spalkhout’. Nog diezelfde dag kantelde zijn ambulancebus bij een ongeval in Oss. In de berm sloegen engelbewaarders 112 maal een kruis.

Lees de volledige column>

 

bron: ravbrabantmwn.nl

Vorig artikelHippocampus voor AmbulanceZorg Limburg-Noord
Volgend artikelApeldoornse ambulances sneller beschikbaar door “groene golf”