Home Algemeen Algemeen “Code rood” extra inzet ambulancepersoneel

“Code rood” extra inzet ambulancepersoneel

1315
0

De afgelopen dagen zijn we overspoeld door “code” taal, diverse instanties alarmeerden met name inwoners van Noord Nederland om alert te zijn, of zelfs om niet de weg op te gaan als dat niet nodig was. Als ambulancemedewerkers zijn we alert op die zogenoemde “code” taal. Windstoten, gladheid, sneeuw en ook ijzel horen thuis in de excessen in weer- en arbeidsomstandigheden.

Het werken in deze omstandigheden zorgt ervoor dat we extra alert zijn, we zijn getriggert om nog beter dan we “normaal” doen ons best te doen. De afgelopen dagen hebben we contact gehad met de leden van ons redactieteam in Noord Nederland. Nachtdiensten die langer doorliepen omdat het team dat de shift zou overnemen nog niet compleet was, maar ook medewerkers die eerder, zelfs lopend van huis gingen om toch op tijd te zijn voor hun shift. Extra ambulances, extra OvDG diensten en noem maar op.

Vol bewondering lezen we dan ook de berichten dat het ondanks de weersomstandigheden zonder noemenswaardige incidenten bij de ambulancediensten is verlopen.

Ondanks het voor ons niet meer dan normaal is dat we dit doen, (immers het overgrote deel van ons zou net zo hebben gehandeld) willen we wel benadrukken dat dit een prima, zelf een super prestatie is geweest van onze collega’s in de getroffen provincies!