Home Algemeen Code 95, Ambulancechauffeur

Code 95, Ambulancechauffeur

3134
0

Veel ambulancechauffeurs zijn in het bezit van een zogenaamd “groot” rijbewijs. Een rijbewijs uit de categorie C en/of D dus. Voor veel beroepschauffeurs geldt de verplichting om “code 95” te behalen. Code 95 zegt iets over de behaalde vakbekwaamheid middels bijscholing en accreditatie.
Voor zover onze informatie reikt is een ambulancechauffeur vrijgesteld van code 95. Aan deze gegevens kunnen echter geen rechten worden ontleend voor in de toekomst. Los van dit kan het goed zijn dat ambulancechauffeurs hun rijbewijs geldig willen houden, ook voor andere voertuigen dan waar de vrijstelling voor geldt. Dit is natuurlijk een individuele keuze. Let op: vrijstelling in buitenland is niet specifiek omschreven ! Zie voor achtergrondinformatie onze flyer. Klik hier

Vorig artikelNieuw voertuig voor RAV Zuid-Limburg
Volgend artikelAmbulance en brandweer samen naar reanimatiemelding in Brabant Midden-West-Noord
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.