Home Algemeen Algemeen CBRN: Mestgassen, laat je niet verrassen!

CBRN: Mestgassen, laat je niet verrassen!

941
0

Elk jaar vallen er slachtoffers door mestgassen. Het gevaar wordt onderschat, ook door ervaren mensen.
Mensen realiseren zich onvoldoende hoe bij werken met drijfmest dodelijke mestgassen vrijkomen. En veiligheidsmaatregelen zijn geen routine.

Helaas blijkt nog te vaak dat men zich niet realiseert hoe gevaarlijk mestgassen eigenlijk zijn en dat moet snel veranderen. Met deze e-learning, die vrij beschikbaar is, krijgt iedereen inzicht in onveilige situaties en wordt veilig gedrag bevorderd. De lesmodule bevat aangrijpende interviews met slachtoffers, nabestaanden van slachtoffers en veiligheidsdeskundigen. De module is door CUMELA Nederland, samen met haar sociale partners, ontwikkeld.

Ook binnen de ambulancezorg komt het regelmatig voor dat we worden gevraagd voor een onwelwording op een boerenbedrijf, transportbedrijf, enzovoort. In de e-learning wordt de nadruk gelegd op het veilig omgaan met deze stoffen.

Ook voor ons als ambulancehulpverleners is het goed om de gevaren die hierin schuilen te kennen, om die reden hebben we dit item (waarover we trouwens zijn getipt) geplaatst.

Klik op deze link om de e-learning te starten

Meer items:

Vorig artikelTV Tip: 2Doc, Volgens protocol
Volgend artikelStel je eigen ambulance samen, verandering aanstaande?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.