Home Algemeen Algemeen Update: Uitspraak ORT doorbetaling in vakantie

Update: Uitspraak ORT doorbetaling in vakantie

4712
1

Gisteren hebben we meerdere tips hebben ontvangen van gelijke strekking, het zou gaan om de eerste rechtszaak betreffende ORT doorbetaling tijdens de vakantie. Deze rechtszaak zou gewonnen zijn door een individuele werknemer.

Uitspraak (private)

De werkgever zou in het vonnis veroordeeld worden tot doorbetaling van de gemiddelde ORT en overwerkvergoeding tijdens vakantie, voor in de toekomst en met terugwerkende kracht (tot 5 jaar). De veroordeling geldt voor alle verlofvormen en is niet beperkt tot het wettelijke verlof van vier weken per jaar. De werkgever is op bijna alle inhoudelijke punten in het ongelijk gesteld.

De werkgever kan binnen 3 maanden hoger beroep aantekenen.
De komende weken volgt de uitspraak van de twee publieke zaken.

Klik hieronder voor de private uitspraak.

Nog geen geanonimiseerde versie beschikbaar

 

Naschrift redactie:
Als deze berichtgeving klopt dan heeft dat behoorlijke gevolgen voor alle partijen. Werknemers in de ambulancezorg hebben hun kans zien vergroten dat er sprake is van een toekomstige betaling van ORT gedurende verlof en mogelijk ook een nabetaling van ORT over reeds genoten verlof. Werkgevers in de ambulancezorg worden mogelijk geconfronteerd met een behoorlijke financiële tegenvaller. Of dit alles gestand wordt gedaan hangt af van de uitkomst van een eventueel ingesteld hoger beroep (en vervolgprocedures) en van uitspraken in separate procedures. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Omdat de kwestie ORT tijdens verlofuren een groot issue is onder een zeer groot deel van de medewerkers én werkgevers is besloten over dit onderwerp nader te publiceren.

Heeft u meer informatie ?
Gebruik het TIP-formulier om deze informatie met ons te delen !

Het is mogelijk om op dit bericht te reageren.
Uw reactie wordt beoordeeld door onze redactie, publicatie kan daarom enkele uren duren.

Vorig artikelWees voorbereid op het onverwachte: THV scholing
Volgend artikelBij een overlijden verder kijken dan alleen die ritmestrook met een asystolie.
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

Comments are closed.