Home Algemeen Algemeen Bouw ambulancestandplaats Sint Lucas Andreas

Bouw ambulancestandplaats Sint Lucas Andreas

1393
0

Donderdag 12 december is de bouw van de ambulancestandplaats bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis gestart. Het officiële startsein werd gegeven door Frida van den Maagdenberg, lid raad van bestuur Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en Jan Pierik, directeur van Ambulance Amsterdam.

De nieuwe standplaats op het terrein van het ziekenhuis in Amsterdam-west wordt medio 2014 geopend. Dit betekent een verdere verbetering voor de acute zorgverlening, omdat de Spoedeisende Hulp (SEH), Huisartsenpost en Ambulancezorg dan naast elkaar gevestigd zijn. Naar verwachting zullen hiermee ook de aanrijtijden van de ambulances verbeteren.

In de nieuwbouw kunnen maximaal 6 ambulances en één reservevoertuig worden gestationeerd. In totaal zullen ongeveer 40 ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen komen te werken op deze standplaats, verspreid over 24 uur per dag en 7 dagen per week.

De overlast voor patiënten en medewerkers van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis zal naar verwachting beperkt blijven.

bron: ambulanceamsterdam.nl

Vorig artikelErgofilm: Aanbrengen glijzeil
Volgend artikelBoekentip: Ambulances in beeld (1945-1975) / van ziekenwagen tot ambulance
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.