Home Algemeen Literatuur Boekentip: ‘Sociale media veranderen het veiligheidsdomein’

Boekentip: ‘Sociale media veranderen het veiligheidsdomein’

940
0

Het boek ‘Sociale media veranderen het veiligheidsdomein’ vertelt over de toekomstige en blijvende veranderingen van sociale media en zoomt in op de mogelijke invloed hiervan binnen het veiligheidsdomein. Het boek is een verdieping van de kennispublicatie Veilig omgaan met sociale media van het IFV.

De opbouw van het boek

  • Hoofdstuk 1: inleidend hoofdstuk over wat sociale media is
  • Hoofdstuk 2 t/m 5: de vier fasen van gebruik van sociale media: luisteren, produceren, reageren en interacteren
  • Hoofdstuk 6 en 7: sociale media als (crisis)communicatiekanaal en informatiebron
  • Hoofdstuk 8 en 9: beschrijving van de wijze waarop organisatieprocessen kunnen veranderen en medewerkers (mee) moeten veranderen
  • Hoofdstuk 10: de juridische kanten van sociale media en agressie
  • Hoofdstuk 11: afsluitend hoofdstuk met de visie van een aantal auteurs op de mogelijke invloed van ontwikkelingen van sociale media op het veiligheidsdomein.

Jocko Rensen, wethouder gemeente Houten en voormalig teamleider Infopunt Veiligheid, reikte op donderdag 26 juni het boek uit aan Leo Zaal, directeur IFV.

Het boek is hieronder in PDF te downloaden

[wpdm_file id=129 title=”true” ]

bron: IFV.nl

 

Vorig artikelOvertriage is de prijs die wordt betaald…….
Volgend artikelVeilig vervoer van kinderen
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.