Home Algemeen Literatuur Boekentip: Ambulances in beeld (1945-1975) / van ziekenwagen tot ambulance

Boekentip: Ambulances in beeld (1945-1975) / van ziekenwagen tot ambulance

794
0

Ziekenwagens hadden de oorlog overleefd, maar waren nauwelijks meer inzetbaar voor hun taak. In de periode van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog moest het vervoer van zieken en slachtoffers van ongevallen dus ook weer hersteld worden.

Het boekje staat verder vol met dergelijke fraai gelijnde auto’s die vaak door plaatstelijke bedrijven werden opgebouwd. Gegevens: ISBN-90-288-1113-3, 80 blz. ruim 75 afbeeldingen, formaat 21×15 cm. Uitgeverij Europese Bibliotheek, auteur Dr. K.J.J. Waldeck.

Vorig artikelBouw ambulancestandplaats Sint Lucas Andreas
Volgend artikelDrents convenant over samenwerking in crisissituaties
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.