Home Algemeen Algemeen Boekentip: Ambulance Op zijn Kant

Boekentip: Ambulance Op zijn Kant

1558
3

Na 27 jaar in het land van Heusden en Altena (RAV Brabant Midden-West-Noord) als ambulanceverpleegkundige gewerkt te hebben, heb je wel wat dingen mee gemaakt.

Enkele van deze ‘verhalen’ gebruik je wel eens tijdens lesavonden, een enkele keer wordt dan de opmerking gemaakt dat je daar een boek over zou moeten schrijven.

Toen in eind vorig jaar twee weken ziek thuis te kwam zitten heb ik mijn laptop bij me gezet en ben steekwoorden gaan typen over ritten die ik mee heb gemaakt, ik kwam immers toch niet van de bank af.
In twee weken had ik 40 verhalen, genoeg voor een boek van 176 pagina’s. Ik heb alleen maar getypt, niet terug gelezen of het goed was of wat er stond.

Er zijn meer boeken geschreven over de ambulancehulpverlening zoals door Mariette Middelbeek of Jos Berlage, deze boeken heb ik voorafgaand aan mijn twee weken typ periode niet gelezen, eigenlijk bewust niet, omdat ik mijn schrijfstijl niet wilde laten beïnvloeden.

Later heb ik wel verhalen van hen gelezen en ik heb gemerkt dat mijn schrijfstijl nogal van hen verschilt, ik probeer de verhalen vanuit mijn gezichtsveld te vertellen, er vinden gesprekken plaats tussen mensen en die gesprekken “citeer” ik. Het zijn levendige verhalen geworden en je “beleefd” deze vanuit mijn standpunt, het gaat niet om het letsel van de patiënt maar meer hoe de patiënt en/of ik het ervaar.

Natuurlijk zijn er extreme situaties en overlijden er mensen in het boek, maar dat is niet waar het in het verhaal dan om draait, vele verhalen hebben nog wel eens een grappige twist. In mijn verhalen zullen de collega’s zich denk ik herkennen, als; dat had ik ook kunnen zijn of zo heb ik het ook meegemaakt… Maar ook niet collega’s kunnen zich laten boeien door mijn verhalen.

Op zaterdag 26 maart omstreeks 14.30 is mijn boekpresentatie bij;

CIGO LUCAS
Markt 69a
4261DC Wijk en Aalburg

Ad Kant

Vorig artikelAmbulance Oost: TAA Procedure
Volgend artikelGGB, het is geen spelletje…
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

3 REACTIES

  1. Hallo Susan, Als je naar de fb van ambulance op zijn kant gaat kan je via een pb tje een (gesigneerd) exemplaar bestellen.

  2. Wijk en Aalburg is meer dan 100 km van mijn woonplaats. Dat is iets te ver weg. Ik ga proberen het via de gewone weg te bestellen; hoop dat dat ook kan.

Comments are closed.