Home Algemeen Nieuwe producten Behandeling brandwonden met WaterJel

Behandeling brandwonden met WaterJel

1676
0

WaterJel is een steriel hydrogel product dat directe essentiële bescherming levert bij een slachtoffer met opgelopen brandwonden. Het gebruik van WaterJel hydrogel dressings is een veilige en volwaardige koelmethode. WaterJel is gemaakt van 96% puur gedemineraliseerd water, 4% medicinale Tea Tree olie en een speciaal medicinaal gelvormend product. Het gelvormende bestanddeel zorgt dat Water-Jel werkt als een zeer krachtige hitteabsorberende laag water op de brandwond.

De belangrijkste werkzame stof in de hydrogel is Melaleuca Alternifolia, beter bekend als Tea Tree Olie. Deze etherische olie uit Australië werkt ontsmettend, stimulerend, bacteriedodend en voorkomt littekenweefselvorming. Ook heeft deze olie een enigszins pijnstillende werking. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de WaterJel hydrogel exact hetzelfde effect heeft als lauw water. Lauw water is effectief, maar onpraktisch om continue zorg te verlenen. WaterJel zorgt voor een constante verlichting op het gebied van koeling.

Het verbandmateriaal van WaterJel is van een zorgvuldig gekozen kwaliteit en is doordrenkt met hydrogel. WaterJel dressings bevatten ongeveer 13 maal hun eigen gewicht aan steriele hydrogel en beschikt daarmee over meer effectieve hydrogel ten opzichte van de Burnshield kompressen. WaterJel staat bekend als wereldmarktleider op het gebied van haar beproefde hydrogel producten.

De WaterJel producten zijn beschikbaar als set speciaal samengesteld voor de ambulancezorg, waar een sortering van diverse formaten en in beschikbaar zijn.

 

Vorig artikelDuitse opbouwer Fahrtec en Dekra testen ambulance met koffer opbouw
Volgend artikelSAVER trainingen voor ambulancehulpverleners
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.