Home Algemeen Algemeen Bagage en veiligheid achterin de ambulance

Bagage en veiligheid achterin de ambulance

2240
0

Enkele maanden geleden hebben we in een item extra aandacht gegeven op het gebruik van de schoudergordels op de ambulance brancard, ook is er op dit portal extra aandacht gegeven om speciale sets te gebruiken voor het veilig vervoeren van kinderen.

Echter is het meenemen van bagage van de patiënt nog altijd een ondergeschoven kindje als het gaat over het veilig opbergen/vastzetten hiervan.

Vooral het meenemen van tassen, koffers en medicijn baxters levert de nodige gevaren op.

Het vastzetten van tassen, koffers en overige bagage van de patiënt moet meer prioriteit krijgen, het is net zo belangrijk als het gebruiken van gordels voor de patiënt, omdat tijdens een noodstop of aanrijding deze spullen als projectielen achter door de ambulance vliegen en mensen die achterin de ambulance aanwezig zijn ernstig verwonden.

Binnen onze redactie hebben we de TIP over dit “probleem” met de bagage ter hand genomen en naar oplossingen proberen te zoeken.

In bijvoorbeeld Amerika is het probleem reeds deels getackeld, hier worden speciale sets aangeboden, binnen de Nederlandse ambulancezorg is dit nog niet “normaal” maar dit verdient in onze ogen snel meer aandacht.

Een “cargo” net wordt gebruikt om bagage op zijn plaats te houden al dan niet in combinatie met een speciale ruimte in de ambulance.

Cargo Net Lg

Een andere meer voor de hand liggende oplossing is de combinatie van vliegtuigprofielen met mini spanbanden om de bagage te fixeren, waarbij er gelust wordt met één spanband en de andere spanband wordt gebruikt om de koffer, tas tegen de want te fixeren.

Deze profielen zijn overigens ook beschikbaar met een bagagenet zodat de tas daarachter kan worden gezet, over het net moet trouwens nog wel een spanband worden getrokken zodat de koffer of tas goed vast zit.

alu-lock

bagage_net

Hoe wordt er binnen jou dienst omgegaan met het meenemen van bagage en heb je hiervoor de juiste middelen ter beschikking?

Vorig artikelGrootschalige Geneeskundige Bijstand vervangt Geneeskundige Combinatie
Volgend artikelRAV Fryslân: Ambulancepost Oudehorne operationeel
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.