Home Algemeen Algemeen AZN: Onderzoeksagenda ambulancezorg 2014-2018

AZN: Onderzoeksagenda ambulancezorg 2014-2018

761
0

De ambulancesector investeert in wetenschappelijk onderzoek. De kennis die dat oplevert wordt gebundeld en gedeeld in de sector. Onlangs is ‘de onderzoeksagenda ambulancezorg 2014-2018’ ontwikkeld.

Meerjarenplan
De ambulancesector wil met de onderzoeksagenda bijdragen aan kennisontwikkeling voor evidence based practice in de ambulancezorg. Doelen: de kwaliteit verbeteren en de sector verder professionaliseren. Om dit daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen stellen de NVMMA en V&VN Ambulancezorg in 2015 samen een meerjarenplan op. Kennisontwikkeling en kennisdeling staan hierin onder andere centraal, thema´s waarbij RAV’s, AZN èn kennis- en onderwijsinstituten samen zullen moeten optrekken. Ook het inrichten van een onderzoekstructuur binnen de ambulancezorg is onderdeel van het meerjarenplan. In de eerste helft van 2015 wordt het meerjarenplan vastgesteld.

Folder voor ambulanceprofessionals
Betrokkenheid van ambulanceprofessionals is essentieel bij de uitvoering van de onderzoeksagenda. Om de professionals goed te informeren over de onderzoeksagenda heeft AZN, samen met het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de HAN, de folder ‘Landelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2014-2018 – kennis maakt het verschil’ geschreven.

Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u meer weten over de onderzoeksagenda ambulancezorg? Neem dan contact op met Margreet Hoogeveen, programmamanager AZN, via m.hoogeveen@ambulancezorg.nl

’De Landelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2014-2018’ is in opdracht van Ambulancezorg Nederland ontwikkeld door het lectoraat Acute Intensieve Zorg van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), in samenwerking met het werkveld, de NVMMA en V&VN ambulancezorg.

Hieronder kun je de folder ‘Landelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2014-2018 – kennis maakt het verschil’ downloaden

bron: azn.nl