Home Algemeen In de media Automobilist bumperkleeft ambulance op N11

Automobilist bumperkleeft ambulance op N11

474
0

De politie heeft donderdag om 20.40 uur een 46-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden wegens agressief rijgedrag.

Agenten reden om 20.30 uur op de N11 in een onopvallende politieauto richting Leiden toen zij, ter hoogte van de kruising met de Leidsche Schouw, een ambulance voorbij zagen rijden met optische geluid- en lichtsignalen.

De agenten werden hierna ingehaald door een automobilist die met hoge snelheid (137 km/uur) richting de ambulance reed. De bestuurder reed dicht op de ambulance en moest even later hard remmen om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder werd onder de A4 staande gehouden. Vanwege zijn rijgedrag werd zijn rijbewijs ingevorderd. Een blaastest gaf aan dat de bestuurder niet te veel gedronken had, namelijk 185 ug/l. De limiet is 220 ug/l.

De bestuurder gedroeg zich vervelend waarna besloten werd hem aan te houden. Toen tijdens zijn verhoor op het bureau in Alphen duidelijk werd dat hij zijn rijbewijs niet direct terug kreeg, werd hij boos en begon te schreeuwen. De bestuurder werd even later heengezonden en is opgehaald door een vriend omdat hij vanwege het ingevorderde rijbewijs niet meer mocht rijden. De vriend reed weg, maar binnen een half uur wisselden ze van plaats. Hierop is de man wederom aangehouden.

bron: http://www.dichtbij.nl/alphen/regionaal-nieuws/artikel/3075098/automobilist-bumperkleeft-ambulance-op-n11.aspx