Home Algemeen Algemeen Ambulanz Mobile: Crashtest met Delfis Europa

Ambulanz Mobile: Crashtest met Delfis Europa

1349
0

De Duitse ambulancebouwer Ambulanz Mobile heeft recent op eigen initiatief een crashtest laten uitvoeren door de Dekra. De crashtest wordt uitgevoerd met een ambulance van het type Delfis Europa.

De crash die plaatsvind met 64 km/u laat zien welke maatregelen Ambulanz Mobile neemt om haar producten zo veilig mogelijk te blijven ontwikkelen.

Met deze crashtest bootsen ze een ongeval na waar de ambulance in de flank van een ander voertuig terechtkomt,  een typisch ongeval zoals ze vaak voorkomen aldus Ambulanz Mobile. Het is de eerste crashtest met een ambulance die gebouwd is in de normale productielijn, eigenlijk klaar om uitgeleverd te worden aan een klant, voorzien van een complete bepakking. “We willen laten zien hoe veilig onze ambulance is”, aldus Hans-Jürgen Schwarz, managing director van Ambulanz Mobile.

De crashtest met deze ambulance die al in productie is laat uitzonderlijk goede resultaten zien en deze ambulance wordt dus beschouwd als de veiligste ambulance op de Europese markt. Uitzonderlijk was vooral de combinatie van hoge gewicht van 3,5 is t en de hoge impact snelheid van 64 km / h bevestigde de leider van de crashtest Ing. Peter Rücker.

De impact op het voertuig tijdens de aanrijding was 44 g, 44 keer het eigen gewicht van het voertuig. De vier dummy inzittenden overleefden met slechts geringe letsels.

bron: crisis-prevention.de

Vorig artikelEerste GGB voertuig afgeleverd
Volgend artikelKLMO: De volgende stap naar een nieuwe meldtafel
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.