Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg op KNRM reddingboten

Ambulancezorg op KNRM reddingboten

1097
0

Voor ambulancemedewerkers, die meevaren op reddingboten van de KNRM, is een speciale film gemaakt.

De KNRM wordt jaarlijks ongeveer 75 keer ingezet voor zieken of gewonden aan boord van schepen. In samenspraak met de KNRM Radio Medische Dienst wordt bepaald of het slachtoffer per reddingboot naar de wal wordt vervoerd.

Op veel reddingstations werkt de KNRM daarvoor samen met de regionale ambulancevoorziening (RAV), waarvan medewerkers meevaren op de reddingboot als dat nodig is. Alvorens ambulancepersoneel meevaart wordt beoordeeld of de weersomstandigheden het toelaten.

In enkele regio’s worden ambulancemedewerkers vooraf en bij herhaling geïnstrueerd over de werkwijze en procedures aan boord van de reddingboten, zodat het geen onbekend terrein voor ze is. Speciaal voor dat doel heeft de KNRM een film gemaakt, waarin toegelicht wordt hoe de samenwerking tussen KNRM en ambulancezorg is geregeld.

Klik hier voor een eerder item over de richtlijn “ambulancezorg op het water“.

bron: knrm.nl

Vorig artikelEen centralist vertelt haar verhaal: VNOG Talks
Volgend artikelMeldkamer Rotterdam sluit als eerste aan op landelijke ICT infrastructuur van de LMO
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.