Home Algemeen In de media Ambulancezorg Limburg-Noord nieuwe standplaats Horst

Ambulancezorg Limburg-Noord nieuwe standplaats Horst

1887
0

Ambulancezorg Limburg-Noord heeft een oude standplaats weer heropend, er staat weer een ambulance in Horst.

Sinds midden jaren 90 had Horst geen ambulancepost meer. Ambulances deden sindsdien dienst vanuit Venray en Venlo. Op 1 februari opende AmbulanceZorg Limburg-Noord echter toch weer een 24-uurspost in het dorp.

AmbulanceZorg Limburg-Noord opent een uitrukpost bij de A73. Hier staat non-stop een ambulance klaar om uit te rukken in geval van nood.

De post wordt geplaatst bij de rotonde op de Venloseweg in Horst. Deze locatie komt niet zomaar uit de lucht vallen, legt AmbulanceZorg uit. Een computerprogramma met daarin een database aan ritgegevens berekende precies vanaf welke locatie een ambulance het beste kan vertrekken om steeds de norm van maximaal 15 minuten te kunnen halen.

Met de post in Horst kan de ambulancedienst een uitgestrekt verzorgingsgebied dekken. Dit komt vooral door de ligging met dichtbijzijnde uitvalswegen als de Stationsweg, de Westsingel, de Meldersloseweg en de oprit A73. “Door deze post 24 uur per dag te bemannen, krijgen we in dit gebied een flinke tijdwinst. Daar waar eerst de ambulance uit Venray of Venlo moest komen, kan dit nu vanuit deze nieuwe post en kan de aanrijtijd verkort worden met zo’n zeven minuten”, aldus de organisatie.

De locatie in Horst gaat als hoofdlocatie fungeren. Een team van dertig mensen gaat daarnaast ook posten Venray, Well en Gennep bemensen. Het gebouw aan de Venloseweg herbergt naast verblijfsruimtes voor de bemanning ook vergader- en kantoorruimtes en trainingsfaciliteiten.

Vorig artikelTV Tip: De reddingshelikopter van Zuid Tirol (2014)
Volgend artikelNieuwe Hornis Silverline UMCG ambulancezorg
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.