Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg in de “praktijk” trainen

Ambulancezorg in de “praktijk” trainen

1377
0

Binnen de Nederlandse Ambulancezorg zijn er verschillende manieren om te trainen, trainingen in opleidingsruimtes, leslokalen of op locatie.

Daarnaast is het verschil tussen training en beoordeling steeds minder zichtbaar geworden, waar we vroeger nog een profcheck hadden, wordt er nu gebruik gemaakt van meerdere toetsmomenten per jaar. Op deze manier is het voor de ROC-ers makkelijker om trainingen en scholingen af te stemmen.

Een volgende stap zou real-time training kunnen zijn, specifieke trainingen in een volledig praktijk gesitueerde situatie, alleen met een “test” patiënt.  Dit type training zien we al enkele jaren in Amerika, Groot Brittannië, Oostenrijk en Duitsland. In Nederland staat er binnen het METS center ook een simulator, waarin doormiddel van real-time bij te sturen scenario’s een casuïstiek kan worden getraind.

Binnen Nederland zou er ook de behoefte zijn om op deze manier te kunnen trainen, de eerste aanzet werd gegeven in een artikel uit 2009, waarin wordt gesproken om een Duitse simulator naar Nederland te halen.

In de onderstaande reportage krijg je een beeld over de Duitse simulator en hoe het door de medewerkers wordt beoordeeld.

http://youtu.be/yZ-tkr7b04E

Vorig artikelOns werk uit een andere hoek……
Volgend artikelBekende Nederlanders mee op de ambulance?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.