Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg Groningen zet Duitse ambulances in tijdens wegwerkzaamheden

Ambulancezorg Groningen zet Duitse ambulances in tijdens wegwerkzaamheden

1885
0

Vanaf deze week t/m 15 augustus worden onze Duitse collega’s van de Rettungsdienst (RTW) Bunde/Leer gedeeltelijk ingezet in het verzorgingsgebied Winschoten. RTW Bunde wordt primair ingezet voor de plaatsen Bad Nieuweschans, Drieborg en Nieuw Beerta. Reden voor de inzet van onze oosterburen in dit gebied is de reparatie aan de Beersterbrug en Renselbrug in Winschoten.

De samenwerking tussen de twee ambulancediensten lopen voorspoedig. Ook onze Duitse collega’s hebben C2000 communicatieapparatuur aan boord. Hierdoor is de communicatie met de Meldkamer Noord-Nederland in Drachten geen probleem. Daarnaast is de bemanning op de ambulances gelijkwaardig opgeleid. RTW Bunde (DRK Rettungswache Rheiderland) mag net als het ambulanceteam van Ambulancezorg Groningen intuberen, infusen inbrengen, medicatie geven en zijn bekend met dezelfde protocollen.

De werkzaamheden zullen geen hinder opleveren voor patiënten in dit gebied. Vanaf half augustus kunnen de Groningse ambulances het verzorgingsgebied rond Winschoten weer zelfstandig bedienen.

Vorig artikelNieuwe opleiding; uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg
Volgend artikelTV Tip: Duitse helikopter; Christoph Gießen
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.