Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg Groningen zet Duitse ambulances in tijdens wegwerkzaamheden

Ambulancezorg Groningen zet Duitse ambulances in tijdens wegwerkzaamheden

1766
0

Vanaf deze week t/m 15 augustus worden onze Duitse collega’s van de Rettungsdienst (RTW) Bunde/Leer gedeeltelijk ingezet in het verzorgingsgebied Winschoten. RTW Bunde wordt primair ingezet voor de plaatsen Bad Nieuweschans, Drieborg en Nieuw Beerta. Reden voor de inzet van onze oosterburen in dit gebied is de reparatie aan de Beersterbrug en Renselbrug in Winschoten.

De samenwerking tussen de twee ambulancediensten lopen voorspoedig. Ook onze Duitse collega’s hebben C2000 communicatieapparatuur aan boord. Hierdoor is de communicatie met de Meldkamer Noord-Nederland in Drachten geen probleem. Daarnaast is de bemanning op de ambulances gelijkwaardig opgeleid. RTW Bunde (DRK Rettungswache Rheiderland) mag net als het ambulanceteam van Ambulancezorg Groningen intuberen, infusen inbrengen, medicatie geven en zijn bekend met dezelfde protocollen.

De werkzaamheden zullen geen hinder opleveren voor patiënten in dit gebied. Vanaf half augustus kunnen de Groningse ambulances het verzorgingsgebied rond Winschoten weer zelfstandig bedienen.