Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg Groningen presenteert digitaal patiëntendossier

Ambulancezorg Groningen presenteert digitaal patiëntendossier

883
0

Uitwisseling van patiënteninformatie tussen zorgverleners is een even belangrijk als beladen onderwerp in de zorgsector. Ambulancezorg Groningen heeft op dit terrein een belangrijke stap gezet. Na een intensieve voorbereiding in 2013 presenteerde de organisatie op dinsdag 25 maart 2014 in Uithuizen de innovatieve manier waarop het digitale patiëntendossier in de Groningse ambulances vorm heeft gekregen.

Een tablet in elke ambulance
Een zorgvuldig geselecteerde tablet in de ambulances is het tastbare onderdeel van het uitgebreide registratiesysteem. De informatie van de meldkamer vormt de eerste input van een nieuw patiëntendossier. Vervolgens registreert de ambulanceverpleegkundige alle relevante aanvullende gegevens en handelingen. Ook de medische apparatuur in de ambulance levert informatie aan het systeem. Bij de overdracht van de patiënt aan een arts of andere hulpverlener is het dossier in principe digitaal beschikbaar.

Grote voordelen voor patiënt en organisatie
Deze manier van werken levert grote voordelen op. Voor de patiënt is het goed, dat noodzakelijke informatie sneller dan voorheen (via het papieren ritformulier) bij de betrokken zorgverleners is. De kans op fouten tijdens de kwetsbare momenten van overdracht neemt bovendien sterk af. Voor de organisatie leidt het digitale patiëntendossier direct al tot administratieve verbeteringen en waardevolle onderzoeksmogelijkheden. Informatie reanimatie-onderzoek…

Een foto direct in het patiëntendossier
De tablet in de Groningse ambulances in uitgerust met een foto-applicatie. Dat is op zich niet bijzonder. Wel uniek is de optie foto’s van ongevalssituaties of belangrijke documenten direct aan een dossier te koppelen. Deze extra informatie kan erg nuttig zijn voor een arts en van levensbelang voor een patiënt.

De ontwikkeling van diverse praktische toepassingen van het systeem in combinatie met de tablet is in volle gang en maakt Ambulancezorg Groningen tot een innovatieve en toekomstbestendige partij in de zorgketen.

De foto van het Panasonic Touchbook is overigens niet persé het in Groningen gebruikte tablet.

Bron:
http://www.ambulancezorggroningen.nl/nieuws/ambulancezorg-groningen-presenteert-digitaal-patientendossier

Vorig artikelUitwijktest MNN en MON gelukt
Volgend artikelWereldprimeur met Sireneradar
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.