Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg Groningen ontwikkeld kindermedicatie app

Ambulancezorg Groningen ontwikkeld kindermedicatie app

2261
1

Officieel wordt de kindermedicatie app van Ambulancezorg Groningen pas op 28 januari gepresenteerd, Ambulanceblog kreeg echter deze week al een preview van de app.

Het doel van de medicatie app is dat de app de ambulancemedewerker in staat stelt digitaal de medicatiedosis berekenen, dit om het werk efficiënter te maken. Het digitaliseren van dosisberekeningen berekent per leeftijd en gewicht de juiste dosis en verdunning en verkleint daarnaast ook de kans op fouten, de ambulancemedewerker zijn volledige aandacht op de patiënt kan richten. Het is eigenlijk een digitale variant van de alom bekende prikboeken die in omloop zijn. Het betreft dus niet een app die uitsluitend te gebruiken is bij kinderreanimaties.

hoofdschermkopie pijnbestrijding

Ambulancezorg Groningen heeft geïnformeerd bij AZN of deze functionaliteit in de huidige LPA app ingebouwd ging worden, maar dat was (nog) niet het geval. Daarom heeft Ambulancezorg Groningen ervoor gekozen de app eerst zelf te ontwikkelen.

De app is voor alle ambulancediensten te gebruiken. Het is mogelijk dat de ampullen die in Groningen worden gebruikt afwijken van de ampullen die in andere regio’s worden gebruikt. Daarnaast kan ook de wijze van verdunning per regio verschillen. Er bestaat een optie om beide opties per regio apart in te stellen.

Het berekenen van de medicatiedosis gaat als volgt:

  1. Je selecteert het gewenste protocol
  2. Je voert de leeftijd of het gewicht van het kind in
  3. Je selecteert het medicijn dat je wilt geven
  4. Je selecteert de dosering die je wilt geven

Als je deze stappen het doorlopen wordt in de app automatisch aangegeven welke ampul je dient te gebruiken voor het maken van een verdunning (indien nodig). Vervolgens wordt aangegeven hoe je de verdunning dient klaar te maken (1 ml van X + 9 ml van Y) en uiteindelijk zie je de dosis die je dient te geven.

Daarnaast kan de eindgebruiker digitale zakkaarten raadplegen, waarin op basis van het ingestelde gewicht of een leeftijd suggesties worden gegeven voor de tube-maat, de maat I-Gel of LMA-suprême en normaalwaarden van hartslag, ademfrequentie en bloeddruk. De eindgebruikers kunnen tabellen raadplegen, zoals bijvoorbeeld de tabel brandwonden en Apgar zoals deze ook in het LPA 8.0 te vinden zijn.

Klik hier om de app gratis te downloaden.

App store

Google play

Windows store

 

 

Vorig artikelRAV Brabant Midden-West-Noord lanceert basisschoolproject: Team Ambulance
Volgend artikelTweet verslag: 13e NRR congres in Nieuwegein
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.