Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg Groningen: Inzet motorambulance

Ambulancezorg Groningen: Inzet motorambulance

1573
0

Vorig jaar hebben wij de eerste stappen gezet met zorgdifferentiatie. Onze zorgambulances zijn hier een mooi voorbeeld van. Om de paraatheid beter te borgen en de patiënt sneller te bedienen, hebben we een verdiepingsslag gemaakt op het gebied van zorg op maat. De motorambulance lijkt daarom een geschikte toevoeging aan het wagenpark. 

Voorheen werd de motorambulance alleen ingezet tijdens grote evenementen in de provincie, maar vanaf vanmiddag start de eerste dienst van de motorambulance. De motorambulance wordt vijf dagen per week ingezet, van maandag tot en met vrijdag, 12.00 – 20.00 uur, waarbij de regie bij de meldkamercentralist ligt. Er is bewust voor deze tijden gekozen, om de wissels van ambulances in de provincie in de middag goed op te vangen. De motorambulance wordt bediend door één ervaren ambulanceverpleegkundige met een gevorderde rijopleiding.

Uit cijfers is gebleken dat de A1 urgenties zijn toegenomen, door een veranderende en toenemende zorgvraag in de provincie Groningen. De motorambulance beweegt zich makkelijk voort in het verkeer, en vangt hiermee de drukte op. De inzet van de motorambulance zal de komende drie maanden nauwlettend in de gaten worden gehouden, en indien noodzakelijk worden bijgestuurd. Na deze drie maanden wordt gekeken of de motorambulance naast de inzet van evenementen, ook kan worden ingezet als regulier ambulancevervoer.

bron: ambulancezorggroningen.nl