Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg Groningen geeft voorlichting met promoteam

Ambulancezorg Groningen geeft voorlichting met promoteam

1264
0

In 2013 is Ambulancezorg Groningen gestart met het promotieteam.

Dit is een team van inmiddels 16 verpleegkundigen en chauffeurs die namens Ambulancezorg Groningen de provincie in gaan om de burgers meer bekend te maken met het Ambulancevak.
Er is recent een grootschalig onderzoek geweest landelijk waaruit bleek dat de gemiddelde Nederlander geen idee heeft wat het ambulance vervoer inhoudt en wat men mag verwachten.

Ambulancezorg Groningen herkend dit en wil hier verandering in aanbrengen.
Het promotieteam gaat nu dus naar de inwoners van de provincie toe om uitleg te geven over het werk.

Tot het werk van het promotieteam behoort het bezoek van scholen, dit op verzoek en vaak themagericht.
Daarnaast is het promotieteam te zien op vakbeurzen, braderieën, maar ook bij lezingen voor bijvoorbeeld ehbo verenigingen wordt het promotieteam ingezet.
De reacties zijn over het algemeen positief, mensen kunnen informatie krijgen maar vaak wil men ook meegemaakte hulpverleningen melden, gewoon een luisterend oor is dan belangrijk.

Bijkomend voordeel is dat de ambulances nu niet meer in de dienst naar evenementen, scholen gaan, zoals in het verleden maar het promoteam kan worden aangevraagd met motivatie, zodat er gericht en voor grotere groepen voorlichting wordt gegeven.
Mocht je meer over dit onderwerp willen weten kijk dan eens op de website van ambulancezorg Groningen.

Vorig artikelAfzuiging dieselrook in ambulance garages?
Volgend artikelSIGMA per 2016 vervangen
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.