Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg Groningen de eerste ambulancedienst naar Europese reanimatie competitie

Ambulancezorg Groningen de eerste ambulancedienst naar Europese reanimatie competitie

812
0

Vijf collega’s van Ambulancezorg Groningen vertrekken vandaag naar Ljubljana, Slovenië, om namens de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) deel te nemen aan de Europese reanimatie competitie tijdens het European Resuscitation Council (ERC) Congress 2019. Dit is de eerste keer dat een Nederlandse ambulance organisatie zich heeft geplaatst voor deze Europese reanimatie competitie.

Eerder dit jaar won Ambulancezorg Groningen voor de tweede keer op rij de Venticare Reanimatie Competitie (VRC) Ambulance 2019. Tijdens dit jaarlijks terugkerend acute zorg congres wordt een volwassen en kinderreanimatiecompetitie gehouden voor ziekenhuisteams. Vorig jaar werd er voor het eerst een reanimatie competitie specifiek voor ambulanceteams toegevoegd aan het programma. Onder leiding van een deskundige jury voeren twee ambulanceteams, bestaande uit twee ambulanceverpleegkundigen en twee ambulancechauffeurs, een realistische simulatie reanimatie uit volgens de NRR-richtlijnen en Landelijk Protocol Ambulancezorg, waarbij alle technische- en niet-technische handelingen nauwkeurig worden beoordeeld. Ambulancezorg Groningen won zowel vorig jaar als dit jaar de Venticare Reanimatie Competitie en plaatste zich hiermee voor het ERC Congress 2019 in Slovenië.

De afgelopen weken hebben de collega’s van Ambulancezorg Groningen hard geoefend en getraind om ook op internationale bodem beslagen ten ijs te komen. Vrijdag 20 september zal de eerste casus worden uitgevoerd. De finale vindt plaats op zaterdag 21 september.

bron: ambulancezorg Groningen