Home Algemeen In de media Ambulancezorg goed geregeld vanuit vernieuwde brandweer kazerne Wormerveer

Ambulancezorg goed geregeld vanuit vernieuwde brandweer kazerne Wormerveer

991
0

Op vrijdag 18 oktober (her)opent Brandweer Zaanstad de verbouwde kazerne Noord aan de Industrieweg 1C in Wormerveer. Ook voor Ambulance Amsterdam is (opnieuw) plaats gemaakt. Dat verheugt ons zeer! Daardoor is het namelijk mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen per week, een ambulance in te zetten vanaf een bijzonder gunstig gelegen locatie. Niet alleen geldt dit voor de inwoners van Wormerveer, maar zeker ook voor de bereikbaarheid van het omliggende gebied.

De ambulance in Wormerveer is uiteraard niet de enige in Zaanstreek-Waterland. Ook in Zaanstad, Purmerend en Monnickendam staan er dag en nacht ambulances paraat en zijn er Rapid Responders (solo-ambulances) beschikbaar, inzetbaar in de gehele regio. In combinatie met Wormerveer is de spreiding van ambulances daardoor optimaal geregeld.  In totaal zijn er doordeweeks per etmaal 18 ambulances in de hele regio inzetbaar en in de weekenden 17.

Vanaf begin 2014 wordt de capaciteit verder uitgebreid en komt er nog tenminste een extra dienst per dag bij!

bron: ambulanceamsterdam.nl

Vorig artikelWeg vrij voor ambulancepost Beuningen
Volgend artikelRADHM: Proef Directe Inzet Ambulances geslaagd
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.