Home Algemeen Algemeen Ambulancezorg Fryslân verder als UMCG Ambulancezorg

Ambulancezorg Fryslân verder als UMCG Ambulancezorg

1580
0

Per 1 januari 2016 gaat Ambulancezorg Fryslân verder onder de naam UMCG Ambulancezorg. Nu het personeel van UMCG Ambulancezorg in Drenthe en Friesland na een interne organisatiewijziging onder één directie valt, is het een logische stap om ook onder één naam verder te gaan. Voor alle zorgpartners en inwoners die in een rijke en langdurige historie te maken hebben gehad met Ambulancezorg Fryslân en de voorgangers daarvan, verandert er weinig. Zij kunnen ook met een nieuwe naam en een nieuw logo rekenen op de beste zorg, overal en altijd.

UMCG Ambulancezorg staat bekend als toonaangevend aanbieder van ambulancezorg. UMCG Ambulancezorg zorgt er samen met ketenpartners voor dat iedereen, altijd en overal de beste zorg krijgt. Het bedrijf is hierin toonaangevend en vernieuwend en stelt de patiënt centraal. Door voortdurend te investeren in de kwaliteit van mensen, materiaal, werkprocessen en samenwerking, organiseert UMCG Ambulancezorg optimale zorg rond de patiënt; nu en in de toekomst.

Dit doet UMCG Ambulancezorg met ongeveer 300 ambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs en circa. 60 medewerkers op het stafkantoor in Tynaarlo. In Drenthe opereren zij vanuit 14 ambulanceposten. In Friesland heeft UMCG Ambulancezorg 11 ambulanceposten, waarvan 3 op de Waddeneilanden. In coöperatie met Kijlstra vormt UMCG Ambulancezorg hier de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) voor de veiligheidsregio Friesland.

De directie van UMCG Ambulancezorg bestaat per 1 december uit bestuurder Tjerk Hiddes, directeur operations a.i. Geert Becks en directeur stafbureau Alie Gelissen. Per 1 februari 2016 treedt Marieke Schnoing aan als nieuwe directeur operations.

Vorig artikelHoe kan ACLS beter pré hospitaal…..
Volgend artikelOngevallen in de mist; inzet OvDG Zeeland
UMCG Ambulancezorg
UMCG Ambulancezorg zorgt er in Drenthe en Friesland samen met ketenpartners voor dat iedereen, altijd en overal de beste zorg krijgt. Wij zijn hierin toonaangevend en vernieuwend en stellen de patiënt centraal. Door te investeren in de kwaliteit van mensen, materiaal, werkprocessen en samenwerking, organiseren we optimale zorg rond de patiënt; nu en in de toekomst.