Home Algemeen In de media Ambulances in Groningen zijn sneller ter plekke

Ambulances in Groningen zijn sneller ter plekke

643
0

De Waddeneilanden, het Lauwersmeergebied en een stukje van de gemeente Baarle-Nassau zijn nog de enige plekken in Nederland waar patiënten niet op tijd in een ziekenhuis kunnen komen. Dat komt doordat ambulances sneller zijn dan enkele jaren geleden, stelt minister Schippers van volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens directeur Bert Benthem van Ambulancezorg Groningen rijden ambulances niet veel harder over de weg maar zijn de ambulanceposten op handiger plekken gekomen. ” We kunnen nu beter dan in het verleden binnen de vijftien minuten met een ambulance bij een patiënt zijn, dus dan ben je ook eerder met die patiënt in het ziekenhuis. We proberen die verdeling van ambulanceposten in de regio steeds slimmer te doen.”

Bron: Dagblad van het Noorden, 24 september 2013

 

Vorig artikelAmbulancezorg regio Zuidoost Brabant start klankbordgroep
Volgend artikelScherpenzeel: ‘Ambulances rijden nog niet op tijd’
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.