Home Algemeen Innovaties Ambulancepost Oss: functioneel en aangenaam

Ambulancepost Oss: functioneel en aangenaam

2365
0

In oktober 2013 nam de RAV Brabant Midden-West-Noord haar nieuwe ambulancepost in Oss in gebruik. Het oude pand aan de Raadhuishof voldeed niet meer aan de eisen. Door de verhuizing van het Bernhoven ziekenhuis van Oss naar Uden en de uitbreiding van het aantal ambulances van 2 naar 3, ging de RAV op zoek naar een nieuwe locatie. Die vonden we aan de Aengelbertlaan.

Het nieuwe pand past door de vorm en gebruikte kleurstellingen prima in de groene omgeving. De inrichting van de post is tot stand gekomen door jarenlange ervaring met het bouwen van eerdere ambulanceposten. Bij elke nieuwe post nemen we de best practices en nieuwste inzichten mee. Zo is het pand zo functioneel en duurzaam mogelijk ingericht. De garage biedt plaats aan drie ambulances en beschikt over vloerverwarming. Hierdoor zijn de wielkasten in de winter snel weer vrij van ijs wat de rijveiligheid, naast het gebruik van sneeuwkettingen, ten goede komt.

Het woongedeelte van de ambulancepost, de “huiskamer”, is ingericht in samenspraak met het personeel dat op deze post werkt. Enkele medewerkers hebben een bijdrage geleverd aan het uitzoeken van het meubilair voor het dagverblijf. Door de grote ramen en ruime opzet is het een prettige ruimte om te verblijven tussen de ritten door. Er zijn ook werkplekken ingericht waar de medewerkers bijvoorbeeld hun mail kunnen lezen, scholing kunnen volgen door middel van e-learning en ritregistratie kunnen bijwerken.

Omdat ambulanceposten in principe niet openbaar zijn maar we wel willen laten zien hoe een post er van binnen uitziet, heeft de RAV een virtuele tour laten maken van de nieuwe post in Oss: klik op deze link.

In 2015 zal, als de planning goed verloopt, de verhuizing van de huidige standplaats Uden naar een nieuwe locatie plaatsvinden. Deze standplaats zal ook worden gecombineerd met scholingsfunctionaliteiten.

Vorig artikelFAMOUS TRIAGE (Fast assessment and management of chestpain without st-elevation in the pre-hospital gateway)
Volgend artikelNieuwe opleiding; uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.