Home Algemeen Algemeen Ambulancepost in Uden: van alle gemakken voorzien

Ambulancepost in Uden: van alle gemakken voorzien

4163
0

Om optimale ambulancezorg te kunnen verlenen, is de RAV Brabant Midden-West-Noord steeds op zoek naar de beste ligging van onze ambulanceposten. We zijn dan ook blij met de ingebruikname van de nieuwe ambulancepost in Uden, van waaruit onze ambulances slachtoffers in de regio sneller kunnen bereiken door de centrale ligging, dicht bij de uitvalswegen en ziekenhuis Bernhoven. De ambulancepost in Uden is een van de grootste in ons werkgebied. Het pand biedt plaats aan zeven ambulances en is van alle gemakken voorzien. De post is tevens het opleidings- en trainingscentrum voor onze medewerkers. We beschikken er over drie ruime scholingsruimten, onder meer met een regiekamer voor het doen van simulatietrainingen.

Onze werkwijze bij nieuwbouw is dat we het goede van eerder gebouwde posten meenemen en zoveel mogelijk verdere verbeteringen doorvoeren. Bij de nieuwe post in Uden lag de focus op milieuvriendelijkheid. Een paar voorbeelden:

  • Warmte- en koudeterugwinning en opslag in de bodem.
  • Elektriciteitsopwekking door 83 zonnepanelen op het dak.
  • Ledverlichting in het hele gebouw.
  • Gescheiden systeem voor vuil water en hemelwaterafvoer en opslagpunt (soort vijver) voor hemelwater.
    Op de verdieping in de vloeren langs de gevel een strook vloerverwarming voor optimaal comfort. Overige verwarming én koeling verloopt via roosters in het plafond.
  • Een centraal stofzuigsysteem.
  • Een speciaal beheerssysteem, waarmee op afstand de werking van de verschillende installaties wordt gemonitord en bijgesteld als dat nodig is

Oog voor de natuur
Als compensatie voor de natuur zijn achter het gebouw groenvoorzieningen aangebracht. Dit gebeurde tijdens Nationale Boomplantdag door 50 leerlingen van een basisschool in Uden. Zij plaatsten op 18 november jl. een groot aantal bomen en struiken. Natuurlijk werden zij voor hun harde werken beloond met een bezoekje aan de ambulancepost.

Officiële opening
Op donderdag 18 februari 2016 namen we onze nieuwe ambulancepost in Uden officieel in gebruik. Wethouder Vonk van de gemeente Uden verrichtte de officiële openingshandeling. Deze startte met een spectaculaire film waarin een ambulance met een drone wordt gevolgd van de oude naar de nieuwe post. De film ging live over naar de ambulance die daadwerkelijk bij de post kwam aanrijden. Een geel lint werd gespannen tussen twee ambulances waarna de wethouder het lint doorknipte samen met onze directeur en een aantal ketenpartners en buren van de post. De bezoekers werden rondgeleid door het pand waar diverse demonstraties werden gegeven.

_EZ11726 AMBULANCEPOST2

garage1 garage2

werkplekken huiskamer2

kantine training trainingsruimte

dakinstallatie nieuwbouw uden - kopie zonnepanelen 1 uden - kopie

DSC_0384 DSC_0460

Vorig artikelAls reanimeren niet lukt… (deel2 voorbeeldcasus)
Volgend artikelProcedure afzetlint
RAV Brabant Midden-West-Noord
Ruim 500 medewerkers van de RAV Brabant Midden-West-Noord zijn verantwoordelijk voor ambulancezorg voor 1,7 miljoen inwoners van Midden- en West-Brabant en Brabant-Noord. Dat doen we vanuit 23 ambulanceposten verspreid door de regio en de meldkamers in ’s-Hertogenbosch en Tilburg.