Home Algemeen Algemeen Ambulancepost Heerde uitgebrand

Ambulancepost Heerde uitgebrand

1987
0

Ambulances in Heerde (Noord- West Veluwe) moeten voorlopig vanaf een andere locatie uitrukken. Hun post in Heerde is afgelopen zaterdag grotendeels verwoest door een brand.

Rond half zes ontdekten voorbijgangers de brand bij de ambulancepost aan de Zwarteweg bij Heerde. Toen de brandweer aan kwam bij het pand, sloegen de vlammen al uit de achterzijde van het pand. In twee containers is een slaapcompartiment ingericht. Via de uitbouw is de brand vervolgens doorgeslagen naar de ambulancepost zelf. Naast het slaapgedeelte is ook een groot deel van de rest van het gebouw beschadigd.

Bij de brand kwam veel rook vrij, ook waren metershoge vlammen te zien. Om explosies te voorkomen, heeft de brandweer direct zuurstofhoudende flessen veiliggesteld. Het ambulancepersoneel bleef ongedeerd.

Voorlopig moet de ambulance vanaf een hotel in Epe uitrukken, tot de ambulancepost is hersteld. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht.

 

Foto’s: Stefan Verkerk

bron: http://www.stefanverkerk.nl/nieuws/10050/ambulancepost_heerde_verwoest_door_uitslaande_brand/

Heerde 3

Heerde 2

Vorig artikelSigma en ambuteams dit jaar al drie keer ingezet
Volgend artikelVermindering meldkamers ambulancezorg is een feit
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.